Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Στόχος συμφωνία με τους εταίρους έως το τέλος του χρόνου

43

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους δανειστές, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού σκέλους του υφιστάμενου προγράμματος στήριξης, στο τέλος του χρόνου, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«H χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup εντάσσεται απολύτως στο σχεδιασμό μας» είπε ο κ. Βενιζέλος και διευκρίνισε: «Εμείς έχουμε απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο και κάνουμε όλα τα βήματα ούτως ώστε, έως το τέλος της χρονιάς, να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους και να έχει αλλάξει σελίδα η χώρα. Να έχουμε φύγει από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας, να έχουμε γυρίσει σε ένα καθεστώς ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη αλλά με την υποστήριξη υφισταμένων τακτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι εκτάκτων μηχανισμών όπως ήταν η τρόικα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, κατηγορώντας τον για υπονόμευση του εθνικού μετώπου:

«Δυστυχώς, κάποιοι, για λόγους μικροκομματικούς, υπονομεύουν το εθνικό μέτωπο και στην πραγματικότητα θέλουν να επιστρέψει η χώρα σε ένα καθεστώς εξάρτησης, μνημονίου και τρόικας. Εκτός και αν θέλουν να πουν ότι αν πετύχουμε αυτή τη συμφωνία, αυτοί θα την καταγγείλουν για να προσφέρουν στον ελληνικό λαό κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν και δεν μπορούν να εγγυηθούν. Οι πολίτες θα κρίνουν. Εμείς τους καλούμε να βοηθήσουν, να συστρατευτούν, να συναινέσουν για να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.