Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Φιλική και θετική η συνάντηση με Παπανδρέου – Θα απαντήσει γραπτώς ο πρώην Πρωθυπουργός – Αύριο η σειρά Σημίτη

62
benizelos-papanderouΣε θετικό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.Η συνάντηση που έλαβε χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών διήρκεσε περίπου δύο ώρες και έγινε έπειτα από αίτημα του κ. Βενιζέλου για να ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα εθνικά θέματα και την προσυνεδριακή πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης.Μάλιστα, νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος βγήκε έξω από το υπουργικό του γραφείο για να καλωσορίσει τον πρώην πρωθυπουργό.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί επίσης αύριο, Παρασκευή, στις 11:00 με τον κ. Σημίτη, στη Βουλή.Παράλληλα οι προετοιμασίες για το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης συνεχίζονται, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, ιδίως από στελέχη που πρόσκεινται παραδοσιακά στον Γιώργο Παπανδρέου. Σήμερα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της γενικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης.Στη συνεδρίαση θα τεθούν οργανωτικά θέματα τα οποία θα αφορούν στην προσέγγιση κοινωνικών ομάδων και τοπικών φορέων. Αναφορικά με το τελευταίο την αρχή πρόκειται να κάνει ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος έχει προγραμματισμένο ταξίδι στο Κιλκίς όπου θα εγκαινιάσει πτέρυγα νοσοκομείο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στενό συνεργάτη του Λεωνίδα Γρηγοράκο.Πάντως την προσπάθεια αποκλεισμού του κ. Βενιζέλου από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ενδεχόμενο συνάντηση της ηγεσίας της κυβέρνησης με την αντίστοιχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν την άφησαν αναπάντητη. Ύστερα από όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πηγές του ΠΑΣΟΚ σημείωναν το πώς μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να «τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων». Επιπλέον θύμιζαν την πρόσκληση του κ. Βενιζέλου στον κ. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα.Η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου

Λίγο αργότερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημείωναν πως ο κ. Παπανδρέου «επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος». Επίσης ανέφεραν πως την πρότασή του για το μέλλον του κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός θα τις αποστείλει και γραπτώς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, επίσης, αναφέρεται ότι «στη συνάντηση, έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έγινε «αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση». Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου «επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές».

Υπογράμμισε επίσης ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους».

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.