Ειδησεογραφικό site

Αντριάνα Λίμα: Στηρίζει «Γκρίζους Λύκους» με χειρονομία και ουρλιαχτό (Βίντεο)

104

 

Προκαλεί η Αντριάνα Λίμα σε βίντεο, στο οποίο το σούπερ μόντελ από την Βραζιλία φαίνεται να κάνει το σήμα το «Γκρίζων Λύκων», των ακροδεξιών Τούρκων εθνικιστών. Η Λίμα στο επίμαχο βίντεο ακούγεται να μιμείται το ουρλιαχτό των λύκων, ενώ κάνει την χειρονομία.

Στο πλευρό της πανέμορφης Βραζιλιάνας βρίσκεται ο Τούρκος μποξέρ, Alptuğ Öner, ο οποίος δίδαξε την Αντριάνα Λίμα να κάνει το σήμα των «Γκρίζων Λύκων». Η Λίμα ακούγεται να φωνάζει δυνατά «bozkurt», που σημαίνει «λύκος» στα τουρκικά και στη συνέχεια, κάνει το γνωστό σήμα και ουρλιάζει.

Η χειρονομία των Τούρκων εθνικιστών γίνεται με την τοποθέτηση του παράμεσου και του μεσαίου δάχτυλου επάνω στον αντίχειρα σχηματίζοντας το κεφάλι ενός λύκου. Η συγκεκριμένη χειρονομία, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», είναι εμπνευσμένη από τον μύθο ενός γκρίζου λύκου που οδήγησε τις φυλές των Τούρκων από την κεντρική Ασία στα δυτικά.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Χουριέτ» ο επικεφαλής του κόμματος «Εθνικιστικό Κίνημα» της Τουρκίας, (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, παραδέχθηκε ότι το σήμα του κόμματός του έχει ομοιότητες με το σήμα της Heavy Metal.Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι μεταξύ των δύο χαιρετισμών υπάρχει μόνο μια μικρή διαφορά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.