Ειδησεογραφικό site

Αποκλεισμός-«θρίλερ» για την Εθνική από τον κακό της δαίμονα

34

Έβαλε τα χέρια της και… έβγαλε τα μάτια της η Εθνική, καθώς, σε έναν προημιτελικό-«θρίλερ» κόντρα στην Ισπανία, ηττήθηκε από τους Ίβηρες με 73-71 και υποχρεώθηκε να βάλει στον… πάγο τα όνειρά της για μετάλλιο σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Το πρόβλημα, ωστόσο, έπειτα από τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης και καθώς η Εθνική μας χάνει με 39-32 από τους Ίβηρες, είναι ότι ελληνική ομάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των Ισπανών και παρουσιάζει πολύ κακή αμυντική ισορροπία, ενώ και στην επίθεση πολλοί παίκτες υστερούν, πλην των Αντετοκούνμπο και Πρίντεζη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο α’ ημίχρονο, η ελληνική ομάδα έχει κυριαρχήσει στα ριμπάουντ, με 20 έναντι 12 των Ισπανών, όμως και πάλι, δεν το έχει εκμεταλλευθεί, καθώς δεν μπορεί να «βγάλει» αιφνιδιασμό.

Μέχρι στιγμής, για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, ο Γιώργος Πρίντεζης έχει εννέα πόντους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επτά και εννέα ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, Πάου Γκασόλ και Νίκολα Μίροτιτς κάνουν τη ζημιά, μετρώντας 14 και 12 πόντους, αντίστοιχα.

Στο γ’ δεκάλεπτο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Οι Ισπανοί τα περίμεναν όλα από τον Γκασόλ, την ώρα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβρισκε λύσεις στην επίθεση από Σπανούλη, Καλάθη, Ζήση και Κουφό.

Παράλληλα, η άμυνα περιόρισε τα ελεύθερα σουτ των Ισπανών και, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει τρομερή ουλειά στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνι, η «επίσημη αγαπημένη» πέρασε μπροστά με 57-55.

Τα σχόλια είναι κλειστά.