Ειδησεογραφικό site

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τμηματική καταβολή της δόσης των 7,2 δισ. από το «Ολλανδικό γεράκι» – Ο Ντάισελμπλουμ ταυτόχρονα ζήτησε σκληρή και σοβαρή δουλειά

75

«Σκληρή και σοβαρή δουλειά» ζητά ο πρόεδρος του Eurogroup για να υπάρξει συμφωνία, αφήνοντας «παράθυρο» για «ένεση» ρευστότητας στην Ελλάδα μέσω της τμηματικής καταβολής των 7,2 δις

“Παράθυρο” για απελευθέρωση τμηματικά της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην Ολλανδική Βουλή και λίγες ώρες πριν συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup και υπ. Οικονομικών της Ολλανδίας δήλωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια λύση στην περίπτωση μίας συμφωνίας.

Ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι η όποια συμφωνία πρέπει να περάσει πρώτα απ’ τους θεσμούς και μετά να αποφασίσει το Eurogroup.

Παράλληλα, ο Ολλανδός ΥΠ.ΟΙΚ τόνισε ότι μία συμφωνία είναι εφικτή παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις, ωστόσο «χρειάζεται σοβαρή δουλειά».

Το ζητούμενο πλέον είναι αν την Παρασκευή στο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, θα υπάρξει «μία έκθεση προόδου» ή αν κατά πολλούς θα δοθεί στην ελληνική πλευρά ένας «οδικός χάρτης» με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιήσει προκειμένου να φτάσουμε σε μία συμφωνία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.