Ειδησεογραφικό site

Ανοικτό ενδεχόμενο στήριξης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος άφησε ο Μαρκογιαννάκης

41

«Ποτέ δες λες ποτε. Εδώ υπήρξε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δε μπορώ να δεσμευτώ για τίποτα μετά τις εκλογές» τόνισε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης στην » Κοινωνία Ώρα Mega» για το ενδεχόμενο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ για να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

Μια άλλη διάσταση στις ενδεχόμενες μετεκλογικές εξελίξεις στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία από τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον είναι πρώτο κόμμα έδωσε ο τηλεοπτικός διάλογος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, υποψήφιος με τη ΝΔ στα Χανιά και του Τάσου Κουράκη, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, στην πρωινή εκπομπή του “Κοινωνία Ώρα Mega”.

O κ. Κουράκης επιβεβαίωσε ότι αυτό που εννοούσε ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινή του δήλωση στη συνάντηση με ομογενείς για την επαναφορά κομμένων επιδομάτων στις συντάξεις είναι πως η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει όσα έχει εξαγγείλει στο πρόγραμμα της ΔΕΘ ισχύει στο ακέραιο μόνο εφόσον καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «σε μια κουλτούρα συνεννόησης κομμάτων αναγκάζεσαι να κάνεις συμβιβασμούς», θεωρώντας αυτονόητο ότι σε αυτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το σωστό από όσα έχει στο πρόγραμμά του.

Εν τούτοις ο κ. Κουράκης εκτίμησε ότι το κόμμα του θα έχει την αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών.

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτή η δήλωση του κ. Τσίπρα είναι το άλλοθι για αυτά που δεν θα κάνει καθώς όπως είπε ο ίδιος είναι βέβαιος ότι δεν θα πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ρίξει την ευθύνη για τους συμβιβασμούς που θα ακολουθήσει στον κυβερνητικό του εταίρο.

Σε αυτό το σημείο και καθώς ο κ. Κουράκης επέμεινε ότι η χώρα δε θα χρειαστεί δεύτερες εκλογές και ότι παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες για συνεργασίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην πρότασή του προς το ΚΚΕ και την Αριστερά, ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τον κ. Μαρκογιαννάκη τον ρώτησε εάν η ΝΔ θα στήριζε μετεκλογικά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη μείωση ή τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο ανοικτό άφησε ο κ. Μαρκογιαννάκης το ενδεχόμενο στήριξης μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από9 τη ΝΔ για τη διαπραγμάτευση του χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ποτέ δες λες ποτέ. Εδώ υπήρξε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δε μπορώ να δεσμευτώ για τίποτα μετά τις εκλογές”.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.