Ειδησεογραφικό site

Αναστασιάδης για Ακιντζί: Με τον καλό μου φίλο θα δουλέψουμε ακούραστα για να φέρουμε ειρήνη

29

Το θεατρικό έργο με τίτλο «Κύπρος: Πικράθηκα στα ελληνικά, πληγώθηκα στα τούρκικα» παρακολούθησαν μαζί στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος  Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Τόσο με την άφιξη τους στο χώρο όσο και με την είσοδο τους στην αίθουσα οι δύο ηγέτες καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά την παράσταση και πριν αναχωρήσουν για το δείπνο που τους παραθέτει ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, οι δύο ηγέτες προέβησαν σε δηλώσεις με τον κ. Αναστασιάδη να λέει πως το μήνυμα της παράστασης είναι ισχυρό και είναι η παραδοχή των λαθών μας. Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος, μαζί με τον καλό του φίλο Μουσταφά, όπως τον χαρακτήρισε, θα δουλέψουν «ακούραστα για να φέρουν ειρήνη για χάρη των νεότερων γενιών. Και εγώ και ο κ. Ακιντζί είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε λύση» είπε.

Για την παράσταση, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας να μεταφραστεί στα ελληνικά και να παρουσιαστεί  σε όλα τα σχολεία.

Για δυνατό μήνυμα το οποίο δόθηκε μέσα από την παράσταση που παρακολούθησε με τον κ. Αναστασιάδη έκανε λόγο και ο Μουσταφά Ακιντζί. Όπως είπε, «διαπράξαμε λάθη σε αυτό το νησί, τόσο οι Τουρκοκύπριοι όσο και οι Εληνοκύπριοι. Το θέμα είναι να αντλήσουμε μηνύματα από αυτά τα λάθη και να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές».

Τώρα, συμπλήρωσε, «είναι σειρά του φίλου μου να έρθει από εκεί και να κάνουμε κάτι παρόμοιο», είπε ο Μουσταφά Ακιντζί απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει πιο ελεύθερη επικοινωνία.

Αναστασιάδης και Ακιντζί μετέβησαν σε εστιατόριο για δείπνο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο κ. Ακιντζί κατάγονται από τη Λεμεσό και μεγάλωσαν την ίδια περίπου περίοδο στις ίδιες γειτονιές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.