Ειδησεογραφικό site

Αιχμές Βενιζέλου για Παυλόπουλο και η απάντηση της Ζωής

44

Αιχμές για την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας άφησε ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας σε πηγαδάκι δημοσιογράφων στην Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτέρνια. Ας είσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό είναι σε συνάρτηση με την ιστορική σου διαδρομή».

Εκτιμάται ότι ο κ. Βενιζέλος ζητά παρέμβαση του Προέδρου στην κατεύθυνση της διασφάλισης της ευρωπαικής πορείας της χώρας.

Κωνσταντοπούλου: Θεσμικά ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Θεσμική συνεννόηση» της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπαινίχθηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της στην συζήτηση επι της προτάσεως της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Με τον τρόπο αυτό η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι ματαιοπονούν όσοι καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαφοροποιηθεί από την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα και να επιχειρηματολογήσει ότι υπάρχει κώλυμμα αντισυνταγματικότητας.

Με τον τρόπο αυτό η πρόεδρος της Βουλής θέλησε να… φρενάρει τις εκκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου αυτός να αποτρέψει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ως αντισυνταγματικό.

Η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου που έγινε κατά την συζήτηση για το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Για να μην σέρνεται ο υπαινιγμός ότι θα μπορούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ακυρώσει το δημοψήφισμα να ξεκαθαρίσω πως:  Είναι θεσμικά ενήμερος και σε θεσμική επαφή μαζί μου για τη δρομολόγηση των θεσμικών και συνταγματικών διαδικασιών που έχουν ήδη εκκινήσει»

Τα σχόλια είναι κλειστά.