Ειδησεογραφικό site

Άνοιξη προ των πυλών- Σημαντική βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα

33

Από σήμερα αποχαιρετούμε πλέον το χειμώνα, με τις βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες και καλωσορίζουμε επίσημα την άνοιξη. Συγκεκριμένα, ο καιρός βελτιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από τα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της Ελλάδας, όπου εκεί θα εξακολουθήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως από τα ξημερώματα και μέχρι το μεσημέρι.

Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν φαινόμενα βροχόπτωσης είναι η Σκύρος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, ο Αη-Στράτης, η Αλλόνησος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και τα νησιά μέχρι τη Ρόδο. Ωστόσο, από το απόγευμα και ύστερα και σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν βορειονατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 έως 15 βαθμούς και στα νησιά από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια από το απόγευμα και μετά. Οι ανεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαρδάρης δηλαδή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιστρέφει η Άνοιξη την Κυριακή

Περιμένουμε βελτιωμένο καιρο σε όλη τη χώρα και δεν αναμένονται φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες σε κανένα σημείο της χώρας. Η Κυριακή θα είναι μια ανοιξιάτικη μέρα με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγα σύννεφα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από 4 εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά απο 6 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 16 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται λιακάδα με μόνο λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλο καιρό με λίγα μόνο σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη 16 – 18 Μαρτίου

Λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους με το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως την Τετάρτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.