Ειδησεογραφικό site

Χρυσοχοΐδης για Τσίπρα: Για μία ακόμη φορά πολιτικός τάζει λαγούς με πετραχήλια

75

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στις εξαγγελίες του από τη ΔΕΘ άσκησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στην ταραγμένη σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, ενώ τόνισε ότι πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ για τη «βόμβα» περί απειλών.

«Για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε πολιτικός ηγέτης να τάζει λαγούς με πετραχήλια», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ. Τσίπρα προσερχόμενος στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δυστυχώς φούσκωσε κι άλλο την ανυποληψία του κομματικού συστήματος» και ότι «παίζει με τη δυστυχία των συνανθρώπων μας».

«Δεν τσακώνομαι με κανέναν»

Αναφερόμενος στη σύσκεψη της Παρασκευής, υπό τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «εγώ δεν τσακώνομαι προσωπικά με κανένα και για τίποτα, απλά προσπαθώ να πω τι νομίζω ότι χρειάζεται για να κάνει η χώρα μια καινούρια αρχή». Συνεχίζοντας, είπε ότι «χρειάζεται εθνική συνεννόηση, τόλμη για τις αλλαγές, ριζοσπαστικό μέτρο και δικαιοσύνη». «Χρειάζεται όμως και η προσωπική στάση της πολιτικής, των πολιτικών, πρέπει να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, σεμνότητα και συναίσθηση για το τι περνάει σήμερα ο κόσμος», συμπλήρωσε.

«Να ζητηθούν εξηγήσεις»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη «βόμβα» που εξαπέλυσε η Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνοντας ότι δέχθηκε απειλές όταν μίλησε για πλούσιους φοροφυγάδες στην Ελλάδα. «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, ασφαλώς προσβάλλει τη χώρα. Ποιος θα εμφανιστεί να επενδύσει σε μια χώρα που εμφανίζεται ως χώρα παρανόμων;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τη διευθύντρια του ΔΝΤ διά της νομίμου οδού.

«Εάν σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν απλώς παράνομοι, φοροφυγάδες, αλλά και κάποιοι που απειλούν ότι θα σκοτώσουν, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμα ότι το θέμα είναι εθνικό, όχι κομματικό και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Υπογράμμισε ακόμα ότι «αν θέλουμε να είμαστε δίκαιο κράτος βασική προϋπόθεση είναι η δίκαιη φορολόγηση. Ας το κάνουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.