Ειδησεογραφικό site

Την Παρασκευή το τετ α τετ Σαμαρά – Ερντογάν

41

Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι δύο άνδρες θα έχουν συνομιλίες στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν από τα Κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε την Τετάρτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ είχε μακρά συνομιλία και με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή πλεύσης.

Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις για ευθύνες στην καθυστέρηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και επιμένει στη θέση της ότι επιδιώκει λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Το σημερινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Ουαλία

Σήμερα στο Κάρντιφ της Ουαλίας ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και του Καναδά, ενώ θα συμμετάσχει στις δύο συνεδριάσεις για το Αφγανιστάν και την κρίση στην Ουκρανία. Δεν αποκλείονται πάντως και άλλα τετ α τετ με ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου.

Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στο δείπνο των ηγετών.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στη Σύνοδο Κορυφής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.