Ειδησεογραφικό site

Στη Ρόδο την Κυριακή ο πρόεδρος της Κίνας-Συνάντηση με Σαμαρά

32

Στην Ρόδο θα βρεθεί την Κυριακή (14:00) ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, όπου θα διανυκτερεύσει πριν αναχωρήσει την επομένη για τη Βραζιλία που είναι ο τελικός του προορισμός.

Θα τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το απόγευμα (18:00) ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Τζινπίνγκ στο Κάστρο των Ιπποτών και στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Παλαιά Πόλη της Ρόδου.

Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21:00, ενώ ο κ. Τζινπίνγκ θα διανυκτερεύσει στο νησί.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη κορυφαίου κινέζου αξιωματούχου στην Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα, όπως επισημαίνει και το πρακτορείο Reuters.

Ο κινέζος πρόεδρος θα προσγειωθεί στη Ρόδο, κατευθυνόμενος στη Βραζιλία όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος της Κίνας είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό το 2013, κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα.

Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει τεθεί με την ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών.

Τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος επισήμανε πως η Κίνα θα αγοράσει ομόλογα όταν η Ελλάδα εκδώσει και πάλι χρέος, σε μια επίδειξη υποστήριξης προς τη χώρα.

Η Ελλάδα ελπίζει πως οι κινεζικές επενδύσεις θα βοηθήσουν να τονωθεί η οικονομία της και να περάσει στην ανάπτυξη. Η Κίνα βλέπει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας, ως πύλη τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς την Αφρική για τη διάθεση των κινεζικών προϊόντων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.