Ειδησεογραφικό site

«Θολό ποτάμι» για τον Κούλογλου ο ΣΥΡΙΖΑ – Οδεύει προς το Θεοδωράκη

222

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Αθήνα 9,84, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την -συγκλίνουσα με του Ποταμιού- άποψή του ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. «Φουντώνουν» τα σενάρια για διαγραφή του από το κόμμα.

Ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου τοποθετήθηκε σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα συγκλίνει και με την πρόταση του Ποταμιού.

Βέβαια, η επιλογή του Στέλιου Κούλογλου να «ευθυγραμμιστεί» με την πρόταση του «Ποταμιού» προκάλεσε αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου, γεγονός το οποίο φουντώνει τα σενάρια για τη διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα ο κ. Κούλογλου έκανε την εξής δήλωση: «Αυτή την στιγμή, είναι καλό να δοθεί ένα μήνυμα συναίνεσης και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό ακριβώς, νομίζω ότι η πρόταση να πάμε σε εκλογές τον Φεβρουάριο και να ψηφιστεί ο Στ. Δήμας είναι μια πολύ καλή λύση. Θα βοηθηθεί και η οικονομία και, επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ. θα μπορεί μετά τις εκλογές -που πιστεύω ότι θα κερδίσει με σημαντική διαφορά-, να ασχοληθεί όχι με το να εκλέξει Πρόεδρο, αλλά με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, την διακυβέρνηση, την διαπραγμάτευση κ.λπ.

Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει στις εκλογές να πολώσει τα πράγματα στα άκρα, για να συσπειρώσει την Νέα Δημοκρατία. Θα ζήσουμε κι άλλη λάσπη. Μια συναινετική πρόταση θα του αφαιρούσε κυριολεκτικά το τελευταίο όπλο που διαθέτει, για να διασωθεί κάπως εκλογικά, να μην καταποντιστεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούλογλου δημοσίευσε άρθρο στο tvxs.gr με το οποίο κάλεσε το κόμμα του να αποδεχθεί την πρόταση του «Ποταμιού», ενώ επέμεινε στη θέση του να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.