Ειδησεογραφικό site

Σταύρος Θεοδωράκης: “Δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε κυβερνητικό δεκανίκι”

42

Σε περιοδεία του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» τόνισε ότι «Το κόμμα δεν δημιουργήθηκε για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με πέντε-έξι υπουργούς και με στόχο να δημιουργήσει μέσω αυτών πελατειακές σχέσεις».

«Δεν θέλω να γίνω υπουργός, το Ποτάμι δεν δημιουργήθηκε για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με πέντε-έξι υπουργούς και με στόχο να δημιουργήσει μέσω αυτών πελατειακές σχέσεις» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Λέσβο, όπου περιοδεύει.

Τόνισε ακόμη πως το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με ακροδεξιό υπουργό, αλλά ούτε και σε κυβέρνηση με υπουργό κάποιον που θα εκπροσωπεί ένα χώρο που είναι εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας αλλά και της έννοιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου, κατά την οποία ο κ. Θεοδωράκης συζήτησε με ψαράδες του κόλπου της Καλλονής και άλλους αγρότες για τα προβλήματα ενός από τους μεγαλύτερους και αποδοτικότερους υγρότοπους της Ελλάδας αλλά και για το ελαιόλαδο, το βασικότερο αγροτικό προϊόν της Λέσβου, τονίσθηκε η ανάγκη για μια ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε τα γνωστά τοπικά προϊόντα να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία τόσο στις ελληνικές αγορές όσο και στις νέες μεγάλες αγορές του κόσμου, λόγω της ποιότητας τους.

Ο κ. Θεοδωράκης καταδίκασε τις οργανωμένες πρακτικές υπεραλίευσης στο Αιγαίο, μερικές φορές από μεγάλες τουρκικές εταιρείες αλιείας, κατά παράβαση και της ευρωπαϊκής πολιτικής,παραβιάζοντας και τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης συνοδεύονταν στη συγκέντρωση του κόμματος του από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος του, Σταύρο Τσακυράκη,σΣυνταγματολόγο και Αναστασία Μηλιού της οικολογικής εταιρείας «Αρχιπέλαγος» οι οποίοι και τοποθετήθηκαν στα ζητήματα που τέθηκαν. Ιδιαίτερα ας σημειωθεί η παρουσία στη συγκέντρωση του Βασίλη Μαρκή, πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.