Ειδησεογραφικό site

Ο Κ. Αγοραστός νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών

322

Η εκλογή του αναμενόταν καθώς είχε ήδη διασφαλίσει 10 έδρες (οι 6 περιφερειάρχες και 4 εκλεγμένα μέλη) στις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής.

Εκτιμάται ότι τέσσερις ψήφους έλαβε από τα δύο πρώην στελέχη της ΝΔ, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τα δυο μέλη που εξέλεξαν στο Δ.Σ. την περασμένη Κυριακή (με το ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη εξελέγη η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου και με το ψηφοδέλτιο του κ. Τζιτζικώστα ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος).
Την πέμπτη ψήφο εκτιμάται ότι έλαβε από τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό (που εξελέγη στο ΔΣ της ΕΝΠΕ με το ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα).

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, έλαβε επτά ψήφους (των δυο περιφερειαρχών και 3 εκλεγμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτιμάται ότι δύο ψήφους έλαβε από τον περιφερειάρχη Δυτική Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακέντα που εξελέγη την περασμένη Κυριακή).

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έλαβε τρεις ψήφους (τη δική του, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του πρώην περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη που εξελέγη με το ψηφοδέλτιό του).

Στη θέση του α’ αντιπροέδρου εξελέγη ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, τον οποίον πρότεινε για τη θέση ο κ. Αγοραστός. Ο κ. Σγουρός εξελέγη με 14 ψήφους υπέρ, εννέα λευκά και δύο αποχές.

Στη θέση του β’ αντιπροέδρου εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, η υποψηφιότητα του οποίου έλαβε 15 υπέρ, οκτώ κατά και δύο απόντες.

Στη θέση του γραμματέα εξελέγη ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ), με 12 ψήφους έναντι των 11 ψήφων που έλαβε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ).

Στη θέση του ταμία εξελέγη η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου, με 15 ψήφους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.