Ειδησεογραφικό site

ΟΛΠ: Εγκρίθηκε το μεγαλεπήβολο business plan αξίας 660 εκατ. ευρώ

32

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς το business plan και το επενδυτικό πρόγραμμα 2014-2018 συνολικού προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ .

Μετά το διάλογο που θα ακολουθήσει με την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους, τους φορείς του Πειραιά και τα συνδικάτα θα διαμορφωθεί το τελικό επενδυτικό πρόγραμμα 2015-2019 το οποίο και θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Δεκεμβρίου 2014.

Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: 1. τη νέα βάση κρουαζιέρας, ένα έργο που θα κοστίσει περί τα 136 εκατ. ευρώ. Στις εγκαταστάσεις θα μπορούν να ελλιμενίζονται τρία κρουαζιερόπλοια τελευταίας γενιάς, θα χρηματοδοτηθεί κατά 95% από το ΕΣΠΑ.

2. Γίνεται πρόβλεψη για την υποδομή και εγκατάσταση κυκλοφοριακού μέσου, τύπου monorail περιφερειακά του κεντρικού λιμανιού με κόστος που φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ

3. Στην περιοχή Παλατάκι, θα κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα αξίας 50 εκατ. ευρώ.

4. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ, θα επενδυθούν σε δύο πλωτές δεξαμενές τύπου post panamax για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας

5. Δημιουργία υποθαλάσσιας διάβασης για πεζούς που θα ενώνει τη βάση κρουαζιέρας με την Δραπετσώνα.

6. Έργα για την ανάπτυξη του Car Terminal

7. Επισκευές στο κτήριο της Παγόδας ώστε να λειτουργήσει ως εκθεσιακό κέντρο.

8. Δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής, με μεγαλύτερο έργο το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον ΟΛΠ.

Για τις επενδύσεις στο monorail, στο ξενοδοχείο και στην ναυπηγοεπισκευή θα παραχωρηθούν οι δραστηριότητες. γίνουν με τη μορφή της παραχώρησης δραστηριοτήτων. Τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα θα απορροφήσουν τα 245 από τα 660 εκατομμύρια ευρώ με βασικότερο εκείνο της αναβάθμισης του Car Terminal.

Πηγή: newmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.