Ειδησεογραφικό site

Νίκος Παπανδρέου: Οι σημερινοί κυβερνήτες έριξαν το Γιώργο-Πολιτική παρέμβαση με άρθρο φωτιά

41

Μ’ ένα άρθρο φωτιά στο οποίο αναφέρεται η Real News ο Νίκος Παπανδρέου κάνει λόγο για σχέδιο ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από τους σημερινούς κυβερνώντες, με αφορμή το δημοψήφισμα.

«Οι σημερινοί κυβερνήτες με πρόσχημα το δημοψήφισμα, έριξαν την κυβέρνηση του Γιώργου» αναφέρει σε άρθρο του στην «Οικονομική Επιθεώρηση» ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας πως «Η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις με γοργό ρυθμό. Ξεκίνησε τις ανατροπές γερά. Τόσο γερά ώστε ανατράπηκε από τους σημερινούς κυβερνήτες (κατά τους έγκυρους Financial Times) με πρόσχημα το δημοψήφισμα».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παπανδρέου λέει χαρακτηριστικά: «Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι καλούνται οι ίδιοι να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, τις ίδιες μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στο άδοξο τέλος της πρώτης «μνημονιακής» κυβέρνησης. Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί τις συντεχνίες και αν έρθει ποτέ στην εξουσία, η τελευταία ελπίδα ανατροπών θα έχει σβήσει για τα καλά».

«Αν οι νόμοι δεν αγγίξουν τις συντεχνίες και τη διαπλοκή, αν οι νέοι θεσμοί δεν τους αποδυναμώνουν, τότε οι παθογένειες πάντα θα κερδίζουν το παιχνίδι», εκτιμά στο άρθρο του ενώ παραδέχεται ότι «η συντήρηση -να μην αλλάξουμε τίποτα- βρίσκει δυνατούς εκφραστές σε όλα τα σημερινά πολιτικά κόμματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.