Ειδησεογραφικό site

Λιγότερη πίεση για μέτρα, αγώνας δρόμου για ιδιωτικοποιήσεις-Τι συμφώνησαν τρόικα και Χαρδούβελης

49

Συμφωνία με την τρόικα για να προχωρήσουν «εδώ και τώρα» οι ιδιωτικοποιήσεις, έφερε η σύσκεψη Χαρδούβελη με την ομάδα Τόμσεν.

«Έχουμε την ίδια άποψη ότι τα επενδυτικά κεφάλαια θα βοηθήσουν την οικονομία», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά το τέλος της τρίωρης σύσκεψης Χαρδούβελη με την Τρόικα και λίγο πριν ο υπουργός Οικονομικών μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό με μόνο θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.

Όπως όλα δείχνουν, η Τρόικα δεν θα πιέσει για σκληρά μέτρα αν ξεκολλήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Οι ελεγκτές «φάνηκε πως διάκεινται θετικά και η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα πάει καλά», πρόσθεσε το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, μετά τη συνάντηση με την Τρόικα -παρά τις πιέσεις για εισπρακτικά μέτρα που έθετε την περασμένη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας απασχόλησε ιδιαίτερα η πορεία της Οικονομίας και ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε στους δανειστές ότι μετά τη σταθεροποίηση, στόχος είναι να βγει από τον φαύλο κύκλο η οικονομία και να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος για τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, οι εκπρόσωποι των δανειστών έδειξαν ότι στις προθέσεις τους είναι να κλείσει άμεσα τον Σεπτέμβριο η διαπραγμάτευση, χωρίς καθυστερήσεις και πιέσεις για περισσότερα μέτρα, εφόσον προχωρήσουν ικανοποιητικά οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν μείνει πίσω στη χώρα μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.