Ειδησεογραφικό site

Κύμα φυγής εν όψει αλλαγών-Έως δύο χρόνια αναμονή για τη σύνταξη

35

Ακόμη και δύο χρόνια πρέπει να περιμένουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους, ενώ μεγαλύτερη είναι η ταλαιπωρία για εκείνους που συνταξιοδοτούνται με διαδοχική ασφάλιση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ενδεικτικό είναι ότι στο ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα 57.934 αιτήσεις απλών συντάξεων, 10.725 με διαδοχική, 66.917 για επικουρικές και 6.704 για επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση. Προσωρινή σύνταξη παίρνουν 35.000 ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 9.000 για προσωρινή σύνταξη.

Στον ΟΑΕΕ εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν προσωρινή σύνταξη.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, καθώς η αναμονή μπορεί να φτάσει έως και τα πέντε χρόνια.

Η αναμονή για την έκδοση σύνταξης λαμβάνει εκκρηκτικές διαστάσεις, ιδιαίτερα λόγω του κύματος φυγής που παρατηρείται εν όψει αλλαγών στο ασφαλιστικό.
Τι απαντούν από το ΙΚΑ

Πάντως, η. Διοίκηση του ΙΚΑ, υπολογίζει τις εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια και επικουρική σύνταξη σε 135.576 και υποστηρίζει ότι ο ρυθμός απόδοσης βελτιώνεται σταδιακά.

Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι κάποια υποκαταστήματα, κυρίως στην περιφέρεια, εκδίδουν συντάξεις μέσα σε 3 έως 6 μήνες. Επισημαίνουν, ωστόσο, οτι η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο, δεν επιτρέπει για την ώρα παρά μόνο οριακές βελτιώσεις στους χρόνους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.