Ειδησεογραφικό site

Θεόδωρος Φορτσάκης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους καταληψίες»

77

«Νομίζω ότι πρέπει να επικρατήσει η δύναμη της λογικής και πρέπει να με την πειθώ να αποχωρήσουν όσοι είναι μέσα στο χώρο των κεντρικών κτηρίων της Πρυτανείας, χωρίς άλλα μέτρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οτιδήποτε με τους καταληψίες», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ο κ. Φροτσάκης, ωστόσο, ανέφερε πως «Η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης πρέπει να εγκατασταθεί στην Πρυτανεία. Το ίδιο συνέβη και επί του κ. Πελεγρίνη, την εταιρεία μάλιστα, έχει εγκατασταθεί από τον πρώην Πρύτανη τον κ. Πελεγρίνη. Τότε δεν υπήρχε θέμα, αλλά προέκυψε με την αλλαγή Πρύτανη. Την εταιρεία και την σύμβαση την βρήκαμε δεν την υπογράψαμε εμείς».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών διέψευσε ότι κατέθεσε μήνυση διευκρινίζοντας: «Δεν κατέθεσα μήνυση, ανέφερα στην αστυνομία, ως όφειλα ότι το Πανεπιστήμιο δεν έχει φύλαξη αυτή τη στιγμή, κι ότι όμως δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη των καταληψιών».

Παραδέχτηκε ωστόσο, ότι οι καταληψίες δεν προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία της Πρυτανείας, σημειώνοντας: «Είναι 15 με 20 άτομα μέσα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πω ότι δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην λειτουργία της Πρυτανείας, δεν εμπόδισαν κανέναν να πάει στο γραφείο του. Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι βρίσκονται στον προαύλιο χώρο, ενώ δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί»

Τα σχόλια είναι κλειστά.