Ειδησεογραφικό site

Η εκλογή Προέδρου θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο, λέει ο Κουβέλης

45

Με μια δήλωση που επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών ο Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ συντήρησε την «προεδρολογία» που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στην πολιτική επικαιρότητα.

Χωρίς να δώσει καμία σαφή απάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι το ζήτημα της ανάδειξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης, σημείωσε ότι είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων παραπέμποντας τη λύση του στο προσεχές μέλλον, καθώς όπως είπε «θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα», ενώ υποστήριξε ότι το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται.

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του πως η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική πολιτική εξόδου από την κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, ανέπτυξε τους άξονες του οικονομικού προγράμματος της ΔΗΜΑΡ που περιλαμβάνουν:

•Μείωση της ανεργίας κατά 10% τα επόμενα τρία χρόνια με ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα.

•Σταδιακή αύξηση μισθών και όχι μόνο κέρδη για λίγους. Αποκατάσταση του ευρωπαϊκού κεκτημένου στα εργασιακά δικαιώματα.

•Ανασυγκρότηση του δημοσίου, χωρίς το φόβο των απολύσεων για όσους κάνουν καλά τη δουλειά τους.

•Συντάξεις αξιοπρεπούς διαβίωσης και όχι καθημερινός φόβος μείωσής τους.

•Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία ώστε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να μπορούν να σχεδιάσουν ξανά την επιχείρησή τους

•Ευκαιρίες στη νέα γενιά που πρέπει να μείνει και να δημιουργήσει εδώ ,στην Ελλάδα.

•Απλό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, με ειλικρινή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής,

•Άμεσος ανασχεδιασμός της εκπαίδευσης , με στόχο την αποκατάσταση ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους, στη μόρφωση και στην απασχόληση.

•Εξυγίανση και αναβάθμιση της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά το διάλογο στο χώρο της κεντροαριστεράς σημείωσε ότι «δικός μας στόχος είναι μέσα από το διάλογο να υπάρξουν οι μέγιστες δυνατές συμπτώσεις για μια νέα πορεία της χώρας. Ταυτόχρονα, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία επιδιώκουμε με δημόσιο τρόπο να αναδείξουμε το πολιτικό περιεχόμενο των δυνητικών συνεργασιών στις σύγχρονες συνθήκες».

Επανέλαβε ότι «κόκκινη κλωστή που διαπερνά αυτή την προσπάθεια μας είναι να επηρεάσουμε την πορεία των πολιτικών πραγμάτων για την άσκηση ρεαλιστικών προοδευτικών πολιτικών. Όπως το 2012 συμβάλλαμε στην αποτροπή της χρεοκοπίας με τη συμμετοχή μας στη συγκρότηση της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης έτσι και σήμερα επιδιώκουμε να οδηγηθεί η χώρα στην αναγκαία υπεύθυνη αλλαγή πολιτικών. Να οδηγηθεί σε προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο για τη συγκρότηση ενός τρίτου προοδευτικού πόλου που επιδιώκει τη συνάντηση των δυνάμεων της προοδευτικής κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και τις κινήσεις αυτού του χώρου. Σπεύδω ωστόσο να σημειώσω ότι ο διάλογος αυτός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο του κόμματός του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η διαδικασία αυτή θα είναι «ένα συνέδριο με συγκεκριμένους στόχους, σημαντικό για την συλλογικότητά μας και την κοινή μας πορεία. Η Δημοκρατική Αριστερά με την οργανωτική της αυτοτέλεια θα συνεχίσει την πορεία της, θα αποσαφηνίζει τη στρατηγική της με τρόπο δημοκρατικό και συλλογικό. Θα είναι ένα συνέδριο ανοιχτό, ένα συνέδριο διαλόγου που εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον του κόμματός μας».

Πηγή: real.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.