Ειδησεογραφικό site

Δεν φεύγει τελικά ο «σκληρός» του ΔΝΤ -Ο Τόμσεν θα εποπτεύει το ελληνικό πρόγραμμα μέχρι να τελειώσει

18

Χρέη επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα ασκεί ο Ρίσι Γκογιάλ ωστόσο ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν δεν αποχωρεί αλλά αναλαμβάνει εποπτικό ρόλο με ενεργή συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις.

Δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών έφεραν τον Γκογιάλ να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Πόλ Τόμσεν, ο οποίος ανέλαβε χρέη αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ. ‘Ομως σύμφωνα με το in.gr, πηγές από την Ουάσιγκτον διευκρίνισαν ότι «ο Τόμσεν ονομάστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος και θα συνεχίσει μέχρι να διοριστεί νέος διευθυντής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ρίσι Γκογιάλ θα τρέχει σε ημερήσια βάση το ελληνικό πρόγραμμα για το ΔΝΤ, ενώ ο Τόμσεν θα παραμείνει πολύ στενά εμπλεγμένος στο πρόγραμμα σε εποπτικό επίπεδο.»

Σε κάθε περίπτωση ο Τόμσεν θα μετέχει τόσο στις διαπραγματεύσεις των Παρισίων στο διάστημα 3-5 Σεπτεμβρίου, αλλά και στις επαφές της τροικας στη Αθήνα για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Το πιο πιθανόν είναι ο Τόμσεν να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη αποφασισθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.