Ειδησεογραφικό site

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό από την δημοσκόπηση των «Παραπολιτικών» – Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θέλει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων

35

Μεγάλες ανατροπές και νέα δεδομένα στην πολιτική αντιπαράθεση και την προεδρική εκλογή φέρνει το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης των «Παραπολιτικών 90,1» και της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Τα πρώτα στοιχεία της δημοσκόπησης παρουσιάστηκαν από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ενώ αύριο με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ θα δημοσιευτούν όλα τα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης με τις παραστάσεις νίκης των κομμάτων και την πρόθεση ψήφου των πολιτών.

Ο διευθυντής της METRON ANALYSIS, από το ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή του Γρηγόρη Ψαριανού και του Ανδρέα Παπαδόπουλου σχολίασε το πρώτο μέρος των στοιχείων της δημοσκόπησης. Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 54% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα βουλή ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, αλλαγή του πολιτικού συστήματος ζητά το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.

Επίσης το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη. Αίσθηση προκαλεί … ότι θετικότερη άποψη με 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς.

Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.

Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο- θα είναι χειρότερη, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Τέλος, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ όλα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης.

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.