Ειδησεογραφικό site

Αγώνας δρόμου για την κάλυψη των κενών στα σχολεία

33

Λίγα 24ωρα πριν από το πρώτο κουδουνι, σε αγώνα δρόμου για την κάλυψη των κενών στα σχολεία έχει αποδυθεί το υπουργείο Παιδείας, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εστιάζονται στα Ολοήμερα και Ειδικά σχολεία.

Ήδη, έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες 3.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων, ενώ καθημερινά θα τοποθετούνται και άλλοι έως ότου αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί τα κενά κατά 65% στα νηπιαγωγεία και κατά 66,4% στους δασκάλους, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη 2.000 ονόματα αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή.

Σε ό,τι αφορά τα Ολοήμερα, πολλά είναι τα κενά που αναμένονται για τα απογευματινά προγράμματα και ιδίως στα 1.282 δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι κατά προτεραιότητα οι δάσκαλοι θα τοποθετούνται στο πρωινό πρόγραμμα και τουλάχιστον ένας στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλήν των ΕΑΕΠ στα οποία το Ολοήμερο θα λειτουργήσει με βάση τις διαθέσιμες ώρες δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.