Ειδησεογραφικό site

Έκκληση Σαββίδη στον Πούτιν για το εμπαργκο

34

Την δική του προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο ρωσικό εμπάργκο και στα ελληνικά προϊόντα κάνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης με την ιδιότητα και του Προέδρου του απόδημου ελληνισμού της Ρωσίας, απέστειλε επιστολή στον Βλάντιμιρ Πούτιν, ζητώντας του να βγει η Ελλάδα από τον κατάλογο των χωρών στις οποίες η Ρωσία έχει επιβάλλει κυρώσεις, ως αντίποινα στο εμπάργκο της Ε.Ε.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Απευθύνω έκκληση σε σας, ως Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ορθοδόξων Χριστιανών μετά τις πολυάριθμες αιτήσεις για βοήθεια που έρχονται σε μένα από τον Ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ελλάδα, Έλληνες μετανάστες από την πρώην ΕΣΣΔ, οι συντάξεις και οι μισθοί τους οποίους, και, κατά συνέπεια, η ζωή είναι άμεσα εξαρτώμενη από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία βιώνει μια μεγάλη κρίση.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει βάλει ένα στοίχημα σε στενή συνεργασία με τη Ρωσία – το οποίο είναι η άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας, την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων στη βιομηχανία, έχει αναπτύξει σταθερές σχέσεις με την εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων, την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών.

H εισαγωγή της Ελλάδας στο ρωσικό εμπάργκο για τα τρόφιμα από τις χώρες της ΕΟΚ, μπορεί να αποτελέσει ένα μοιραίο πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των Ελλήνων αγροτών, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των οποίων βασίζεται στις εξαγωγές προς τη Ρωσία.

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Ελλάδα εντείνεται η πολιτική πάλη. Οι Έλληνες είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υποστηρίζουν την στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου, που προκαλείται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, και ζητούν την αναθεώρηση της κυβέρνησής τους, που ενέκρινε την πολιτική, υπενθυμίζοντας την μακραίωνη πολιτιστική και τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών λαών με την ίδια πίστη.

Αγαπητέ Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς, ζητώ την κατανόηση και την αποδοχή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ως ένα μέτρο στις ενέργειες της Δύσης, αλλά σας καλώ να δώσετε ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό και, κατ “εξαίρεση, να εξετάσετε το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταλόγου των απαγορευμένων για εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία εμπορευμάτων, μέρος των γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα.

Μια τέτοια κίνηση θα ενισχύσει τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις, θα δώσει ώθηση για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την ενίσχυση της αρχής της Ρωσίας, ως προστάτης όλων των Ορθοδόξων λαών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.