Ειδησεογραφικό site

Βρούτσης για αναδρομικά: Θα δοθούν με βάση τα δημοσιονομικά

51

Καλό… καλοκαίρι για τα αναδρομικά και ανάλογα με τα δημοσιονομικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός
Αυτά είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις, δήλωσε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης (21.04.2020) ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην απόφαση που αναμένεται να πάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα δοθούν βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, με τη δημοσιονομική δυνατότητα να έχει δυσκολέψει λόγο κορονοϊού, είπε ο υπουργός Εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, η κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα την απόφαση του ΣτΕ, που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι για να ξεκαθαριστεί αν θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων ή μόνο αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά.

Κι άλλοι δικαιούχοι για τα 800 ευρώ
Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η απόφαση για 160.000 νέους δικαιούχους του επιδόματος 800 ευρώ. Μόλις η απόφαση δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, «αμέσως αρχίζουν να ενεργοποιούνται οι διαδικασίες στην πλατφόρμα της Εργάνη», είπε.

Η πληρωμή και για αυτές τις κατηγορίες θα είναι 800 ευρώ και η λογική θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δηλαδή θα είναι για 45 ημέρες

Τα σχόλια είναι κλειστά.