Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ – Φιάσκο στην Ειδομένη: Οι μετανάστες ξαναέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή

99

Η ΕΛ.ΑΣ. την άνοιξε μετά από 30 ημέρες κατάληψης, μόνο για να την επανακαταλάβουν οι πρόσφυγες λίγο αργότερα

Έπειτα από 30 ημέρες κατάληψης αστυνομικοί κατάφεραν σήμερα το πρωί να ανοίξουν τη σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, μόνο για να την επανακαταλάβουν οι πρόσφυγες λίγη ώρα αργότερα!

Κι όμως, νωρίς το πρωί, αστυνομικοί ζήτησαν από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση και δημιουργία επεισοδίων, ωστόσο, λίγη μόνο ώρα αργότερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επανακατέλαβαν με άνεση την σιδηροδρομική γραμμή και έστησαν ξανά εκεί τις σκηνές τους.

Όλα αυτά ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής στην Ειδομένη.

Κι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εμφανιστεί κρούσματα ψώρας και άλλες δερματικές παθήσεις, ενώ οι γαστρεντερίτιδες και οι δηλητηριάσεις θερίζουν, αφού τα τρόφιμα που διακινούνται είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και δεν ελέγχονται. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίρασε χθες ενημερωτικά φυλλάδια στους πρόσφυγες, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την παραμονή τους στον καταυλισμό και προτρέποντάς του να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτήν, από τους 66.400 αιτούντες-άσυλο για τους οποίους υπήρχε δέσμευση να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2015, μόνο 615 έχουν μεταφερθεί σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η επανακατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής

Τα σχόλια είναι κλειστά.