Ειδησεογραφικό site

Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Θέλουμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης – Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων

89

O αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συμμετείχε στην τελευταία φάση της διεθνούς στρατιωτικής άσκησης, Efes 2018, που διεξήχθη στον κόλπο της Σμύρνης.

Ο Tούρκος αρχηγός στην ομιλία του προς τους στρατηγούς, ανέφερε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Παρά το γεγονός ότι δύο ελληνικές φρεγάτες έχουν εμβολιστεί από τουρκικά πλοία, ο Ακάρ, προσπάθησε για ακόμα μία φορά να κάνει το άσπρο μαύρο λέγοντας  χαρακτηριστικά: «Από την πλευρά μας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας» και προσέθεσε: «Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες».

«Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντας της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου῾ στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες και η Τουρκία θα είναι η εγγύηση γι᾽αυτό», είπε ο Ακάρ.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με αποφασιστικότητα λαμβάνουν όλα τα μέτρα και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» και πως η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο διεθνής εγγυητής της ειρήνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.