Ειδησεογραφικό site

Του Άγη Βερούτη: Το κούρασαν πολύ

2.006

 

Η στοιχειώδης έλλειψη αντίληψης των της οικονομίας από τη σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην καθημερινότητα των οικονομικά ενεργών πολιτών αλλά και στην μελλοντική δυνατότητα της χώρας να επαναφέρει μια στοιχειώδη και σχεδιασμένη προοπτική βελτίωσης των οικονομικών δρώμενων.

Ανάπτυξη δεν σημαίνει περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, ούτε μεγαλύτερες διακοπές το καλοκαίρι, ούτε περισσότερα χιλιόμετρα δρόμων. Ανάπτυξη σημαίνει κυρίως περισσότερες δουλειές για ανθρώπους που σήμερα είναι άνεργοι.

Όταν υπάρχει μια λελογισμένη και υγιής ανάπτυξη σημαίνει επίσης ότι δίνεται η δυνατότητα στον μέσο πολίτη να ζει την καθημερινή ζωή του ασχολούμενος με την οικογένεια του και τη δουλειά του και τους φίλους του, χωρίς να αφιερώνει τόσο σημαντικό μέρος του χρόνου του για να ασχολείται με το τι λένε ή κάνουν οι πολιτικοί, πλην αν αυτό αλλάζει κάτι σημαντικό στην καθημερινότητά του.

Φυσικά καλοί είναι και οι δρόμοι και τα αεροδρόμια και όλα όσα μπορεί να κάνει η συντεταγμένη πολιτεία για να βελτιώσει την ζωή των πολιτών χωρίς να τους θέτει εμπόδια στην καθημερινότητα τους.

Όμως εδώ και πολλά χρόνια, και ιδίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κρίσης που κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι πολίτες έχουν καταντήσει να ασχολούνται με τα δρώμενα των πολιτικών ως άμυνα στον καταιγισμό αρνητικών αποφάσεων και μέτρων για την καθημερινότητα των πολιτών. Έχουμε καταλήξει να παρακολουθούν εξοργισμένοι οι πολίτες τους κυβερνώντες να παίρνουν τη μια βλαπτική απόφαση μετά την άλλη ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τραυματίζοντας τον κοινωνικό ιστό, την εθνική μας ταυτότητα, την οικονομική δραστηριότητα και αυξάνοντας συνεχώς το αίσθημα ανασφάλειας.

Όσο όλοι εμείς ασχολούμαστε με τα παιχνίδια του Κατρούγκαλου για την μη-ψήφιση της πρότασης συνταγματικής αναθεώρησης του τρόπου εκλογής του ΠτΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, από τους ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές, ας μην τους αφήνουμε να νομίζουν ότι ξεχάσαμε για:

– την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια
– το Μάτι
– τη Μάνδρα
– τα capital controls
– το ξεπάτωμα των τραπεζών
– τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς
– την προσθήκη 29 νέων φόρων χωρίς ούτε μια ελάφρυνση
– την παράδοση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια
– τα πλεονάσματα 3,5% ως το 2060
– το επερχόμενο περιουσιολόγιο που σκοπό έχει να φορολογήσει την περιουσία και όχι το εισόδημα όπως έκαναν οι μπολσεβίκοι στο κομμουνιστικό πραξικόπημα του 1917
– τη ζημιά των €200 δισ. από την περήφανη διαπραγμάτευση που τελικά θα πληρώσει ο πολίτης
– το γελοίο δημοψήφισμα που σκοπό είχε τον ΔΙΧΑΣΜΟ των Ελλήνων
– τον διεθνή εξευτελισμό που έχουν φέρει στην Ελλάδα.

Για να μη ξεχνιόμαστε, με την αύξηση της κρατικής παρεμβατικότητας στην καθημερινή ζωή του μέσου πολίτη μόνο δεινά έχουν δει οι πολίτες της χώρας.

Το ερώτημα είναι αν θα έχει απομείνει τίποτα για να διασωθεί όταν θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛοποταμολεβέντηδες.

Και αυτό είναι το διακύβευμα για τον μέσο πολίτη που έχει μπουχτίσει να ασχολείται με το τι παγίδα στην καθημερινότητά του θα προκύψει από την επόμενη κίνηση των 145+6;

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.