Το Καρφί αποχαιρετά τον Ανδρέα Μαζαράκη

Ο Ανδρέας Μαζαράκης, έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο

Ο Ανδρέας Μαζαράκης, έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Ο Ανδρέας αποτελούσε μέρος της οικογένειας του Καρφιού καθώς αρθρογραφούσε κάθες Σάββατο στην εφημερίδα με το δικό του ξεχωριστό ύφος. Παράλληλα, είχε παρουσία και στο ραδιόφωνο στις εκπομπές “Τα ωραία του Ανδρέα” και “Ο Εξαρχείων”. Ήταν ένας άνθρωπος που έζησε έντονα, που ταξίδεψε, που αγωνίστηκε, που μοιράστηκε τις εμπειρίες και τις σκέψεις του με το κοινό του, αφήνοντας το δικό του, ξεχωριστό αποτύπωμα στον χώρο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όσους τον γνώρισαν προσωπικά, σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και στους χιλιάδες ακροατές που συντρόφευε καθημερινά μέσα από το μικρόφωνο. Όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον συναντήσουν θα τον θυμούνται για την ειλικρίνειά του, την ευαισθησία του, το χιούμορ του και την αφοσίωσή του σε όσα πίστευε.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μαζαράκης

Ο Ανδρέας Μαζαράκης γεννήθηκε στο Μεταξουργείο στα χρόνια του Εμφυλίου. Τέλειωσε το 5ο Γυμνάσιο στα Εξάρχεια. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, Οικονομικό Τμήμα, από όπου αποφοίτησε το 1974. Συνέχισε τις σπουδές στη Νομική Αθηνών, από όπου πήρε το πτυχίο του το 1978. Παράλληλα παρακολουθούσε Σχολή Θεάτρου (1967-1970) στο Εθνικό Θέατρο και τελείωσε στη Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Έκανε επίσης πέντε χρόνια σπουδές στο Ωδείο Αθηνών, Φωνητικά και Ακκορντεόν.

Στη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη επανειλημμένα λόγω συμμετοχής στο φοιτητικό κίνημα και εστρατεύθη βίαια τον Φεβρουάριο του 1973.

Υπήρξε πρόεδρος στην Επιτροπή Αποχουντοποίησης, όσον αφορά καθηγητές του Πανεπιστημίου, Πολυτεχνείου και Οικονομικών Σχολών Αθηνών.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα των εισαγωγών και εξαγωγών τροφίμων, πραγματοποιώντας πολυάριθμα ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Από την Τεχεράνη και την Ινδία μέχρι την Κούβα, γνώρισε διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνίες, εμπειρίες που συχνά αξιοποιούσε στις δημόσιες παρεμβάσεις και αφηγήσεις του. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την υποκριτική και τη δημοσιογραφία, όμως ήταν το ραδιόφωνο που τελικά κέρδισε την καρδιά του.

Με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του, την ευθύτητα του λόγου του και την ανεξάρτητη σκέψη του, κατάφερε να αποκτήσει φανατικό κοινό και να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στα ελληνικά ερτζιανά. Καλό ταξίδι, Ανδρέα Μαζαράκη