Ειδησεογραφικό site

Το εξωφρενικό ποσό που ζητάει ιδιοκτήτης για την ενοικίαση μπαλκονιού

Η εν λόγω αγγελία υπογραμμίζει έντονα τη δεινή κατάσταση της αγοράς κατοικίας του Σίδνεϊ, όπου η εκτίναξη των τιμών και η υψηλή ζήτηση έχουν οδηγήσει σε αντισυμβατικές και συχνά υποβαθμισμένες ρυθμίσεις διαβίωσης που προσφέρονται σε υψηλές τιμές.

Σε μια εντυπωσιακή απεικόνιση της κλιμακούμενης στεγαστικής κρίσης του Σίδνεϊ, ένας ιδιοκτήτης καταχώρησε ένα κλειστό μπαλκόνι προς ενοικίαση στην τιμή των 969 δολαρίων το μήνα. Η καταχώριση, η οποία εμφανίστηκε στο Facebook Marketplace, υπογραμμίζει τη σοβαρή έλλειψη προσιτών επιλογών στέγασης στην Αυστραλία.

Η αγγελία περιγράφει το μπαλκόνι, που βρίσκεται στην περιοχή Haymarket των εσωτερικών προαστίων του Σίδνεϊ, ως ένα «ηλιόλουστο δωμάτιο» κατάλληλο για ένα άτομο. Οι εικόνες που συνοδεύουν την αγγελία δείχνουν τον χώρο επιπλωμένο με ένα μονό κρεβάτι, έναν καθρέφτη και ένα χαλί που καλύπτει κάτι που φαίνεται να είναι δάπεδο με πλακάκια. Το μπαλκόνι περικλείεται με γυάλινες συρόμενες πόρτες και ένα καθρέφτη.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το «δωμάτιο» είναι άμεσα διαθέσιμο για να μετακομίσει ένας υποψήφιος ενοικιαστής, με το ενοίκιο να καλύπτει όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Αυτή η ασυνήθιστη επιλογή ενοικίασης αποτελεί μέρος ενός διαμερίσματος δύο υπνοδωματίων, το οποίο από μόνο του αναφέρεται ξεχωριστά στα 1.300 δολάρια την εβδομάδα, χωρίς λογαριασμούς.

Εικόνα

Η εν λόγω καταχώριση υπογραμμίζει έντονα τη δεινή κατάσταση της αγοράς κατοικίας του Σίδνεϊ, όπου η εκτίναξη των τιμών και η υψηλή ζήτηση έχουν οδηγήσει σε αντισυμβατικές και συχνά υποβαθμισμένες ρυθμίσεις διαβίωσης που προσφέρονται σε υψηλές τιμές.

Η κατάσταση αναδεικνύει ευρύτερα ζητήματα στην αγορά ακινήτων της Αυστραλίας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των σημερινών πολιτικών στέγασης και την ανάγκη για πιο προσιτές λύσεις στέγασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.