Ειδησεογραφικό site

Times: Οι αγοραστές επιστρέφουν στα ελληνικά νησιά

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκάλεσε κύματα σοκ στην αγορά ακινήτων, αλλά και η εμπιστοσύνη και οι αγοραστές επιστρέφουν, γράφουν οι βρετανικοί «Times».

«Έξι χρόνια πριν, η παγκόσμια ύφεση προκάλεσε την έναρξη της κρίσης χρέους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν προγράμματα διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και μετά ήρθαν μέτρα λιτότητας, απεργίες και συζητήσεις για μια πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρώπη: η Ελλάδα πραγματικά βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και οι αγοραστές δεύτερης οικείας την αναγέννησαν», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Το 2014 φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει πάρει μεγάλη στροφή. Ο τουρισμός ανθεί και πάλι», επισημαίνουν οι Times,  προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το πρακτορείο Thomas Cook, οι κρατήσεις, ανέρχονται στο 242% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ σύμφωνα με την holidaylettings.co.uk υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 300% στις έρευνες για κρατήσεις.

«Η οικονομία βελτιώνεται και οι κυνηγοί ακινήτων από το εξωτερικό επανέρχονται», τονίζεται ακόμη στο δημοσίευμα, ενώ σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μουλά, εκπρόσωπο της εταιρείας Savills στην Ελλάδα, «οι έρευνες για αγορά ακινήτων είναι στα ύψη γιατί η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα ασφαλές μέρος για επενδύσεις», ενώ «έχει πλέον σταθεροποιηθεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο».

Με βάση τους Times, οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί κατά 30% με 50 % από το 2008, εντούτοις από το καλοκαίρι του 2013, σύμφωνα με τον Τζορτζ Πέτρας της Engel & Völkers στη Ρόδο, έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και πάλι.

Τα κίνητρα που θέσπισε η ελληνική κυβέρνηση, για να προσελκύσει επενδυτές εκτός Ευρώπης, φαίνεται πως αποδίδουν, σημειώνεται ακόμη, ενώ οι αγοραστές ακινήτων προέρχονται μεταξύ άλλων από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Λίβανο. Το ενδιαφέρον τους, δε, επικεντρώνεται σε ακίνητα στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ιονίου, με την Μύκονο και την Κέρκυρα να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, αλλά και στο Πόρτο Χέλι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.