Τι φοβάται η κυβέρνησην από τα συλλαλητήρια της Παρασκευής
Αυξάνεται η νευρικότητα στο κυβερνητικό επιτελείο όσο πλησιάζει η Παρασκευή των συλλαλητηρίων για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών.
Και το τελευταίο κυβερνητικό στέλεχος εκτιμά ότι η συμμετοχή των πολιτών στις 28 Φεβρουαρίου, με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε 278 πόλεις της χώρας και 70 πόλεις του εξωτερικού, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Άλλωστε, η κινητοποίηση που έχει γίνει είναι τεράστια, και τουλάχιστον στην Αθήνα, δεν θα λειτουργήσει σχεδόν τίποτα, καθώς θα απεργούν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, δεκάδες φορείς και ενώσεις, ενώ τα Πανεπιστήμια, τα θέατρα και τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι αναβλήθηκαν μέχρι και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα και στην Ξάνθη.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δύο σοβαρούς πονοκεφάλους. Ο πρώτος είναι η πολιτική διαχείριση όλης αυτής της υπόθεσης και ο δεύτερος η περιφρούρηση των συγκεντρώσεων, ιδιαίτερα στην Αθήνα, προκειμένου να αποφευχθεί μία προβοκάτσια που θα δυναμίτιζε περαιτέρω το κλίμα.
Φόβοι, εκφράζονται από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη και για την κεντρική γραμμή, η οποία τα τελευταία 24ωρα αποτυπώνεται στη σκληρή αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στα οποία χρεώνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.
«Θα πρέπει να ισορροπήσουμε σε τεντωμένο σκοινί, αφού από τη μία επιβάλλεται να δείξουμε τον δέοντα σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων και από την άλλη δεν θα πρέπει να αφήσουμε να εδραιωθεί η άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει συγκάλυψη» λένε γαλάζια στελέχη
Τα σχόλια είναι κλειστά.