Ειδησεογραφικό site

Τέμπη: Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Τρία χρόνια μετά, σύσσωμη η Ελλάδα παραμένει το ίδιο «παγωμένη». Πλέον το βλέμμα όλων στρέφεται στη Δικαιοσύνη καθώς στις 23 Μαρτίου ξεκινάει η δίκη των Τεμπών.

Ολοκληρώθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη, το οποίο ήταν ειρηνικό. Μετά το συλλαλητήριο σημειώθηκαν περιορισμένα επεισόδια.

Τα εργατικά Σωματεία καλούν αύριο σε νέο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο πάρκο Ελευθερίας, για να κατευθυνθούν προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση του μαζικού συλλαλητηρίου για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από ομάδες ατόμων μετά την ολοκλήρωση του ειρηνικού συλλαλητηρίου, στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι.

Τρία χρόνια μετά, σύσσωμη η Ελλάδα παραμένει το ίδιο «παγωμένη». Πλέον το βλέμμα όλων στρέφεται στη Δικαιοσύνη καθώς στις 23 Μαρτίου ξεκινάει η δίκη των Τεμπών.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών μετά την λήξη της συγκέντρωσης για τα τρία χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, μια ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη πετώντας τους μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα πριν τα επεισόδια, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 149 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν καπνογόνα και ναυτική χειροβομβίδα ενώ στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους συνελήφθη άντρας που είχε πάνω του αεροβόλο όπλο. Παράλληλα σε στοά στην οδό Ερμού εντοπίστηκε σακούλα με 7-8 μπουκάλια βενζίνης για κατασκευή μολότοφ ενώ στην κάτω πλευρά της Πλατείας Κλαυθμώνος βρέθηκε μια σακούλα με βόμβες μολότοφ.

Συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών σε όλη τη χώρα

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και η μνήμη των 57 που έχασαν τη ζωή τους, τιμήθηκε σήμερα στα Χανιά και στο Ρέθυμνο με συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεων και πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Στις πορείες πρωτοστάτησαν νέα παιδιά, μαθητές και φοιτητές. Δίπλα τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους, εκπρόσωποι συνδικάτων, συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων που διατράνωσαν το αίτημα τους για δικαιοσύνη ζητώντας από όλους να μη σβηστεί από τη συλλογική μνήμη το έγκλημα, όπως το χαρακτήρισαν, των Τέμπων.

Εργατικό Κέντρο Χανίων, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι και μηχανικοί, αυτοδιοικητικοί και πανεπιστημιακοί, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και την πορεία στα Χανιά η οποία ξεκίνησε από την κεντρική δημοτική αγορά και κατέληξε στην αντιπεριφέρεια Χανίων. Πολίτες όλων των ηλικιών τραγούδησαν και φώναξαν συνθήματα εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων σε μία ημέρα θλίψης όπως τόνισαν οι ομιλητές αλλά και μέρας αιτημάτων που αφορούν την ασφάλεια των μεταφορών, την προστασία των ανθρώπινων ζωών και την τήρηση όλων των κανόνων ελέγχων και την προστασία των εργαζομένων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.