Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ: Οπισθοχώρηση Τσίπρα, πήρε πίσω το Πειθαρχικό του Τσακαλώτου

78

Στην εισήγησή του στην πεντάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Ολγα Γεροβασίλη -ως γραμματείς του κόμματος και της ΚΟ- να αναλαμβάνουν να καλούν σε εξηγήσεις όποιο στέλεχος θεωρείται ότι βγαίνει εκτός γραμμής. Οι δύο γραμματείς θα μπορούν να εισηγούνται και πιθανές κυρώσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να εγκρίνονται από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι οι δύο γραμματείς έχουν ούτως ή άλλως αυτή την αρμοδιότητα. Άλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, ο προηγούμενος γραμματέας, Πάνος Σκουρλέτης, είχε καλέσει τον τότε βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή σε εξηγήσεις όταν είχε συναντηθεί με τον Αμβρόσιο.
Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας παρέκαμψε τις όποιες αντιδράσεις είχαν δημιουργηθεί σχετικά με την αρχική του πρόταση για σύσταση Πειθαρχικού Συμβουλίου. Αναφορικά με το ζήτημα που είχε προκύψει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών -σε ήπιους πάντως τόνους-, λέγοντάς του ότι έπραξε λάθος που δημοσιοποίησε με αυτόν τον τρόπο την άποψή του και ζήτησε οι όποιες διαφωνίες να τίθενται στα συλλογικά όργανα

Τα σχόλια είναι κλειστά.