Ειδησεογραφικό site

Συνεχίζουν το σφυροκόπημα οι Ρώσοι-Ο Πούτιν καλεί εθελοντές στρατιώτες από Μέση Ανατολή

30

Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τον στρατό του να διευκολύνει την αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία ως απάντηση στην έλευση των υποτιθέμενων «μισθοφόρων» της Δύσης.

«Αν δείτε ότι οι άνθρωποι θέλουν να πάνε εκεί και να βοηθήσουν το λαό του Ντονμπάς ως εθελοντές, ειδικά δωρεάν, λοιπόν, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, είπε ότι υπαρχουν 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή, που είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν στο πλευρό των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία δυνάμεων, μεταδίδει το Reuters.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σήμερα ότι εγκρίνει την παράδοση κατασχεμένων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές μαχητές στην Ουκρανία. Ο Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές στις αυτονομιστικές περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

ΥΠ ΑΜ Βρετανίας: «Περιορισμένη πρόοδο» σημειώνουν οι Ρώσοι, αλλά ετοιμάζουν πιθανώς νέα επίθεση
Όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με εκτιμήσεις του βρετανικού υπουργείου Άμυνας οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία σημειώνουν «περιορισμένη πρόοδο», αλλά πιθανώς ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις κατά αστικών κέντρων, περιλαμβανομένου του Κιέβου

Τα σχόλια είναι κλειστά.