Ειδησεογραφικό site

Spiegel: “Οι Ελληνες δεν δίνουν αποδείξεις και η Μέρκελ θα… επιπλήξει τον Σαμαρά” – Οι αναγνώστες κατηγορούν το περιοδικό για στημένο δημοσίευμα

Αντιμέτωπος με τις επιπλήξεις της Γερμανίδας καγκελαρίου για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, αναμένεται να βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η Άνγκελα Μέρκελ είναι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τις επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, για αυτό και θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσει στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού στην χώρα μας, αναφέρεται και στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα για να τονίσει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.
Όπως υποστηρίζει, σε όσους τόπους επισκέφτηκε, δεν έλαβε σχεδόν καμία απόδειξη, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις σε όσους πολίτες πληρώνουν και κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο» πρόβλημα.
Για στημένο δημοσίευμα κατηγορούν το γερμανικό περιοδικό οι αναγνώστες
Στο μεταξύ, χαμός έχει γίνει με τα σχόλια κάτω από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, στο οποίο ο Ελληνας αρθρογράφος μεταξύ άλλων τονίζει πως «η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι ένα βαθιά ριζωμένο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, ήλπιζα ότι η οικονομική κρίση θα αλλάξει την ελληνική νοοτροπία» και στη συνέχεια περιγράφει το… κυνήγι των αποδείξεων που ήταν καθημερινό φαινόμενο στις διακοπές του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι Ελληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν δίνουν αποδείξεις, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ωστόσο, οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού έχουν άλλη άποψη και κατηγορούν το Spiegel για στημένο και παραπλανητικό δημοσίευμα.
«Πηγαίνω στην Ελλάδα κάθε χρόνο και πάντα μου δινουν απόδειξη. Ακόμα κι αν παραγγείλω ένα φραπέ των 2,50 ευρώ. Αυτό το έτος ήμουν τρεις φορές στην Ελλάδα. Σε Κέρκυρα, Μύκονο και τη Σύρο. Σε καμία από τις επισκέψεις μου, δεν είχα την εμπειρία που περιγράφεται στο άρθρο αυτό», σχολιάζει ένας αναγνώστης, τονίζοντας ότι «οι εντυπώσεις μου είναι εντελώς διαφορετικές».
«Εχω εντελώς διαφορετική εμπειρία», σχολιάζει ένας άλλος, προσθέτοντας ότι ««ο αρθρογράφος δεν πρέπει να γενικεύει την εμπειρία του».
«Ημουν φέτος στην Κρήτη και στο Βόλο. Δεν ζήτησα ποτέ μια απόδειξη, τουλάχιστον σε κάποιο εστιατόριο, αλλά πάντα μου έφερναν», γράφει κάποιος τρίτος, ενώ άλλος σημειώνει: «Αυτό το άρθρο δεν είναι σύμφωνο με την εμπειρία μου. Εργάστηκα το 2012 στην Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού και έλαβα στις περισσότερες περιπτώσεις, μια απόδειξη, είτε στο σούπερ μάρκετ ή στο μπαρ / εστιατόριο. Μάλιστα οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και η σπιτονοικοκυρά μου φρόντιζαν πάντα να μου δώσουν μία απόδειξη».
«Κερδίζετε χρήματα με τα ψέματα;», ρωτά τον συντάκτη ένας άλλος αναγνώστης, για να συμπληρώσει ένας ακόμη ότι: «Ζω στην Ελλάδα και πάντα παίρνω μια απόδειξη. Για το λόγο αυτό, την εμπειρία του συγγραφέα, όχι μόνο δεν την συμμερίζομαι, αλλά δεν την καταλαβαίνω καθόλου».

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση φθείρεται, ο ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιείται

Τα σχόλια είναι κλειστά.