Ειδησεογραφικό site

Spiegel: Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο

33

Στη λίστα των υπηρεσιών και διπλωματικών αποστολών που κατασκόπευαν συστηματικά οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είναι και η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Αυτό αποκαλύπτει το «Spiegel», σύμφωνα με το οποίο η BND παρακολουθούσε τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, όπως και τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, ακόμη και η γραμμή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για ταξιδιωτικές οδηγίες βρισκόταν στη λίστα των παρακολουθήσεων, η οποία περιελάμβανε ακόμη και μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Care International, η Oxfam και ο Ερυθρός Σταυρός στη Γενεύη.

«Στη Γερμανία βρίσκονταν πολλές ξένες πρεσβείες και προξενεία στη λίστα της BND, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τηλεφώνων και φαξ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού», συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης προ τριών εβδομάδων, ότι η BND παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνο κατ’ εντολή της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.