Ειδησεογραφικό site

Σοκ και δέος στην Ουκρανία

40

Οι τραγικές στιγμές που ζει η ανθρωπότητα συνεχίζονται. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 11η ημέρα και η κτηνωδία -αυτονόητη όταν υπάρχει πολεμική σύγκρουση- προκαλεί σοκ και δέος.

Η Ρωσία σφυροκοπά ανελέητα την Ουκρανία και τα όσα αποτυπώνονται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, αποτελούν γροθιά στο στομάχι. Αυτό που συμβαίνει την Κυριακή, 06.03.2022, στο Ιρπίν είναι πραγματικά ασύλληπτο.

Άμαχοι προσπαθούν να ξεφύγουν για να γλιτώσουν από τις οβίδες και τα πυρά. Γονείς με τα μωρά στα χέρια, άνθρωποι με τους ηλικιωμένους γονείς τους.

Τρέχουν να ξεφύγουν αφήνοντας πίσω τους τη ζωή τους. Αφήνοντας πίσω τις φωτιές και τον πόλεμο.

Τα όσα αποτυπώνονται στο παρακάτω βίντεο από το Ιρπίν, όπου ένοπλοι και άμαχοι δέχονται πυρά, είναι απίστευτα. Χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ρουκέτα ή φλογοβόλο, στο βίντεο αποτυπώνεται η δραματική στιγμή που τα πυρά πέφτουν πάνω σε κόσμο στην πόλη Ιρπίν ενώ παράλληλα υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Οι εικόνες από το Ιρπίν στα social media κόβουν την ανάσα

 

Αδιανόητες εικόνες

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη Ιρπίν, η οποία βρίσκεται λίγο πιο έξω από το Κίεβο, οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από γέφυρα που ανατινάχτηκε. Η γέφυρα καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να κινηθούν προς στο κέντρο του Κιέβου.

Οι εικόνες του Associated Press είναι συγκλονιστικές, καθώς οι άμαχοι κρύβονται για ασφάλεια κάτω από μια γέφυρα του ομώνυμου ποταμού ή προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα χαλάσματα προκειμένου να ξεφύγουν.

Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία

Επί επτά συνεχείς ημέρες, η πόλη βομβαρδίστηκε ανηλεώς, καθώς σφίγγει ο κλοιός για την ουκρανική πρωτεύουσα…

Φωτογραφίες: Reuters.

Τα σχόλια είναι κλειστά.