Ειδησεογραφικό site

Σνόουντεν: Η διευθύντρια της CIA συμμετείχε σε βιασμό άνδρα

321

Σύμφωνα με τον Σνόουντεν, η Τζίνα Χάσπελ συμμετείχε σε βασανιστήρια ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν μία έγκυος, η οποία ξυλοκοπήθηκε στο στομάχι και ένας άντρας, τον οποίο, ενώ ήταν αλυσοδεμένος, τον πάγωσαν μέχρι θανάτου

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε την Πέμπτη τον διορισμό της Τζίνας Χάσπελ στην ηγεσία της CIA, παρά τον αμφιλεγόμενο ρόλο της στα προγράμματα ανακρίσεων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η Χάσπελ, ηλικίας 61 ετών, με καριέρα 33 ετών στις τάξεις της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ήταν η υποψήφια που είχε προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και την υποψηφιότητά της στήριξαν έξι στελέχη των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών. Δύο Ρεπουμπλικάνοι την καταψήφισαν.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ τουίταρε σχετικά, συγχαίροντας τη Χάσπελ για τη νέα της θέση.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Congratulations to our new CIA Director, Gina Haspel!

Από την άλλη πλευρά, ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε διαφορετική άποψη και μάλιστα προέβη και σε μερικές ακόμα αποκαλύψεις για τη νέα διευθύντρια της CIA και τη συμμετοχή της σε βασανιστήρια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σνόουντεν, η Τζίνα Χάσπελ συμμετείχε σε πρόγραμμα βασανισμού ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και μία έγκυος γυναίκα, η οποία ξυλοκοπήθηκε στο στομάχι, ένας άντρας που βιάστηκε πρωκτικά με τα ίδια τα γεύματα που δεν δεχόταν να φάει και ένας ακόμα άντρας, τον οποίο ενώ ήταν αλυσοδεμένος τον πάγωσαν μέχρι θανάτου. Μάλιστα, όπως γράφει σε τουίτ, η ίδια η Χάσπελ συνέταξε την εντολή με την οποία καταστράφηκαν οι 92 κασέτες, αποδεικτικά στοιχεία του προγράμματος βασανισμού της CIA.

Edward Snowden

@Snowden

Note: Gina Haspel participated in a torture program that involved beating an (innocent) pregnant woman’s stomach, anally raping a man with meals he tried to refuse, and freezing a shackled prisoner until he died. She personally wrote the order to destroy 92 tapes of CIA torture. https://twitter.com/realDonaldTrump/status/997220260259487744 

Τα σχόλια είναι κλειστά.