Ειδησεογραφικό site

«Σιωπητήριο» Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ για τη μάχη Κασσελάκη με Αχτσιόγλου

42

Σιωπητήριο μέχρι τη Δευτέρα, ώστε να ξεκαθαρίσει στον β’ γύρο ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιβάλει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο προτίθεται να πράξει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην (ετεροχρονισμένη, λόγω αλλαγής προγράμματος του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ) συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 12.00 της Τετάρτης στο Ζάππειο. Δεν προτίθεται, δηλαδή, να δώσει απαντήσεις σε σχέση με την επικράτηση Κασσελάκη ή Αχτσιόγλου.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη έχουν προκαλέσει συζητήσεις αλλά και δυσθυμία στη Χ. Τρικούπη. «Είναι ένας κλώνος του Τσίπρα, με απόψεις Πολάκη. Θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα», προέβλεπε έμπειρο κομματικό στέλεχος.

Πάντως, στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ παραμένουν αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι το φαινόμενο Κασσελάκη δεν θα αντέξει. Σε κάθε περίπτωση, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν παγιωμένο το ΠΑΣΟΚ στο 13% και δεν αναμένουν ριζικές ανακατατάξεις στα ποσοστά των κομμάτων στις επόμενες έρευνες, που σίγουρα θα βγουν μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της πιθανής διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν απασχολεί, καθώς «ίσως να τους βολεύει κιόλας». Το ζητούμενο, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη, είναι «όταν κάτσει ο κουρνιαχτός, πόσο θα αντέξει ο νέος αρχηγός με την εικόνα που ο ίδιος δημιούργησε. Αν τα καταφέρει να αντέξει, τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ θα γίνουν πιο δύσκολα».

Τέλος, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν ότι εάν ο κ. Κασσελάκης εκλεγεί, θα επιλέξει να μην μπει στη Βουλή, ώστε με περισσότερη άνεση να μιλά δημοσίως. Ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είναι το colpo grosso του Τσίπρα, αν θέλει να επανακάμψει στα πολιτικά πράγματα», ιδίως εφόσον ευοδωθεί το περίφημο κεντροαριστερό προσκλητήριο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.