Ειδησεογραφικό site

Singular Logic: Μόνο για τις Ευρωεκλογές θα ανακοινώσει εκτίμηση

Μόνο για τις Ευρωεκλογές θα ανακοινώσει εκτίμηση η Singular Logic, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να διαμορφωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα αργά το βράδυ για να εξαχθούν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, η πρώτη εκτίμηση προβλέπεται να γίνει μετά τις εννιάμιση το βράδυ και πριν τις δέκα. Η ακριβής ώρα της πρώτης εκτίμησης εξαρτάται από το πώς θα λειτουργήσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Αν τηρηθεί η διαδικασία που έχει υποδείξει το υπουργείο Εσωτερικών, η πρώτη εκτίμηση θα γίνει το νωρίτερο στις εννιάμιση.

Να σημειωθεί πως Singular Logic θα προχωρήσει επίσης σε εκτίμηση και για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση η συγκεκριμένη εκτίμηση πρόκειται να βασιστεί στο 20% των στοιχείων που θα έχουν στη διάθεσή τους τα κέντρα του υπουργείου Εσωτερικών στις έδρες των παλιών νομαρχιών σε όλη τη χώρα. Βέβαια, σε αυτή την εκτίμηση θα λαμβάνονται υπ´ όψιν μόνο τα κομματα που έπιασαν το ποσοστό του 3% και άρα εκλέγουν ευρωβουλευτή. Η διαδικασία για τη διαμόρφωση της εκτίμησης, όσον αφορά στους ευρωβουλευτές, δεν θα γίνει σήμερα, αλλά θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας, ώστε μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας να υπάρχουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Λόγω του αριθμού των συσκευών μετάδοσης επελέγη να δοθεί βάρος στις Ευρωεκλογές, καθώς αυτές είναι που θα εχουν το πολιτικό ενδιαφέρον.

«Είναι οι πιο δύσκολες εκλογές που έχουμε κάνει ποτέ» σημειώνουν από τη Singular Logic, δεδομένου ότι συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός κομμάτων και υποψηφίων. Συγκεκριμένα, στις Ευρωεκλογές τυπικά έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν 43 κόμματα, θα στηθούν 22.561 κάλπες, οι υποψήφιοι είναι 1.251 και το έντυπο σταυροδοσίας των δικαστικών αντιπροσώπων εκτείνεται σε 18 σελίδες. Σε καθε ευρωψηφοδέλτιο ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα επιλέξει τέσσερις υποψηφίους ευρωβουλευτές, ενώ αν βάλει περισσότερους σταυρούς το ψηφοδέλτιο θα ακυρώνεται ως προς τους υποψηφίους, ενώ θα ισχύει η ψήφος ως προς το κόμμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.