Ειδησεογραφικό site

Σι Τζινπίνγκ σε Πούτιν: Έρχεται αλλαγή που έχουμε να δούμε 100 χρόνια -Την προωθούμε μαζί

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Μόσχα, αφού προηγουμένως έστειλε ένα μήνυμα με αποδέκτη τη Δύση λέγοντας στον Ρώσο πρόεδρο ότι «έρχεται αλλαγή».

Έπειτα από ένα ταξίδι δύο ημερών του Σι Τζινπινγκ στη Ρωσία επικεντρωμένο στην ενίσχυση των σχέσεων με τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε μέσω του διερμηνέα του ότι «έρχεται αλλαγή που δεν έχει συμβεί εδώ και 100 χρόνια. Και εμείς προωθούμε μαζί αυτή την αλλαγή» – σχόλια που σίγουρα προκάλεσαν ανησυχία στη Δύση.

ιδικότερα, στην ανακοίνωση μετά τη συνάντηση κορυφής των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ υπογραμμίζεται ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, αν και δεν συνιστούν μια στρατιωτική-πολιτική συμμαχία παρόμοια με εκείνη που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, είναι κάτι παραπάνω από μια διακρατική συνεργασία».

Οι σχέσεις αυτές «δεν συνιστούν μια συμμαχία, δεν έχουν την φύση της αντιπαράθεσης και δεν στρέφονται κατά άλλων χωρών», διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.