Ειδησεογραφικό site

Reuters: Επιμήκυνση δανείων για 50 χρόνια θα ζητήσει η Ελλάδα


Στο ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων διάσωσης της Ελλάδας επανέρχεται σήμερα το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μάλιστα σχετικές δηλώσεις Έλληνα υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Reuters, η Ελλάδα θα προτείνει και επισήμως την επιμήκυνση της αποπληρωμής των «πακέτων διάσωσης» μέχρι και 50 έτη, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος της.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε επίσης στο Reuters ότι, ένα ακόμη μέτρο, που θα προτείνει η Ελλάδα, θα είναι η μείωση του επιτοκίου στα διμερή δάνεια που έχει λάβει από τις χώρες της ευρωζώνης, ή, εναλλακτικά, τη μετατροπή τους σε σταθερά από κυμαινόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε δημοσίευμα της 13ης Απριλίου, το Reuters παρατηρούσε ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας από 30 έως 50 έτη, θα ήταν μία ιδανική λύση, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Σχετικά άρθρα

Επικαλούμενο, τότε, αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρακτορείο μετέδιδε ότι αυτό που συζητείται, ακόμη, είναι το «κούρεμα» των επιτοκίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.