Ειδησεογραφικό site

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας ένα μήνα πριν το γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μαρκλ

67

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ουίνδσορ, τέθηκε σε εφαρμογή μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφαλείας στην ιστορία – Καταστήματα και κτίρια θα ερευνώνται ως την ημέρα του γάμου

«Πονοκέφαλο» στη βρετανική αστυνομία φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ο επικείμενος γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, στις 19 Μαΐου, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Η αστυνομία του Ουίνδσορ ανακοίνωσε ότι ένα μήνα πριν το γάμο έθεσε σε εφαρμογή μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφαλείας στην ιστορία της. Στόχος είναι να κυλήσουν όλα ομαλά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κιγκλιδώματα και ένοπλες περιπολίες

Στην περιοχή αναμένεται ότι θα φτάσουν πάνω από 100.000 επισκέπτες για να μετέχουν στους εορτασμούς. Η αστυνομία θα εγκαταστήσει κιγκλιδώματα για να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις με οχήματα, ενώ θα αναπτύξει ένοπλες περιπολίες και θα εφαρμόσει μέτρα όπως αυτά που τίθενται σε ισχύ στα αεροδρόμια για την αποφυγή οποιουδήποτε περιστατικού.

Έρευνες σε δημόσιους χώρους

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ χρησιμοποιήθηκαν σήμερα σε έρευνες των αρχών στην πόλη, εξετάζοντας γραμματοκιβώτια, τηλεφωνικούς θαλάμους και φρεάτια κι αναζητώντας τυχόν ενδείξεις εκρηκτικών μηχανισμών.

«Πρόκειται για μια ευρεία επιχείρηση που έχει (ποτέ) διεξάγει οποιαδήποτε μονάδα της αστυνομίας και μια από τις μεγαλύτερες στην οποία έχω ποτέ εργαστεί» δήλωσε ο συντονιστής των ερευνών Άντι Τέρνερ.

«Φυσικά θέλουμε να κυλήσουν όλα απρόσκοπτα».

Σε συναγερμό η Βρετανία για την τρομοκρατική απειλή

Η Βρετανία παραμένει στα δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο απειλής, βάσει του οποίου μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή. Τον περασμένο χρόνο εκτυλίχθηκαν 5 περιστατικά που χαρακτηρίστηκαν τρομοκρατικά και στα οποία 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Επιπλέον, η αστυνομία επισημαίνει ότι καταστήματα και κτίρια θα ερευνώνται από εδώ και στο εξής, έως την ημέρα του γάμου. Η βρετανική αστυνομία Μεταφορών ανέφερε επίσης ότι θα αναπτύξει αστυνομικούς με πολιτικά αλλά και ένστολους κατά μήκος του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Αγγλίας ανήμερα του γάμου, μεταξύ αυτών ένοπλων στελεχών σε συγκεκριμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς ή σταθμούς του μετρό.

«Έχουμε εργαστεί στενά με τους συναδέλφους μας σε άλλες αστυνομικές δυνάμεις, τις τοπικές αρχές και τις σιδηροδρομικές εταιρείες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να ανταποκριθούμε ταχέως και αποφασιστικά σε οποιοδήποτε γεγονός…» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Τζον Κόναχαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.