Ειδησεογραφικό site

Προχωράμε ενωμένοι για ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ και όχι για ένα κόμμα συμπλήρωμα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ

Πέρασε ένας χρόνος από την εκλογή του νέου μας προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη. Μία εκλογή που ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης συμμετοχής 270.000 μελών και φίλων του κινήματος. Η αγωνία όλων αυτών των  προοδευτικών πολιτών ήταν να ξανακάνουν την δημοκρατική παράταξη ισχυρή, μεγάλη που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Οι προτεραιότητες του Νίκου Ανδρουλάκη ως νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν οι εξής 

Πολιτική αυτονομία της παράταξης,μια επιλογή την οποία σφράγισαν με την ψήφο τους οι 270.000 που συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου αλλά και το συνέδριο μας με την συμμετοχή 5.000 μελων.

Προγραμματική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή κατέθεσε προτάσεις για όλα τα ζητήματα, για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, το δημογραφικό, τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια ,την πρώτη κατοικία, για το πώς θα αξιοποιήσουμε τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης προκειμένου να φτιάξουμε μια ανθεκτική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Πολλές από τις προτάσεις μας παρόλο που αρχικά μας κατηγόρησαν για λαϊκισμό στην συνέχεια η κυβέρνηση προσπάθησε να τις υιοθετήσει σε ένα βαθμό και βλέπουμε να μπαίνουν τελικά στο δημόσιο διάλογο(κοινωνική κατοικία, ενεργειακές κοινότητες, κόκκινα δάνεια, φορολόγηση υπερκερδών παρόχων ενέργειας, φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών).Προτείναμε την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά αλλά αντ΄ αυτού η κυβέρνηση προτίμησε την πελατειακή προσέγγιση του FOOD PASS.Eπιπλέον σαν κόμμα του ορθού λόγου κάναμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τους λάθος χειρισμούς σε πάρα πολλά θέματα όμως ψηφίσαμε συμφωνίες που ήρθαν στην βουλή που ήταν προς το συμφέρον της χώρας(Ελληνογαλλική Συμφωνία με τους Αμερικάνους) κάτι το οποίο δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ(που τις στήριξε τις συμφωνίες αυτές όσο ήταν κυβέρνηση και τις καταψήφισε τώρα που είναι αντιπολίτευση)

Να ενώσουμε τον Ελληνικό λαό,να φύγουμε από το τοξικό δίπολο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τις ακραίες ρητορικές που δίχασαν τους Έλληνες αρχής γενομένης από τα δήθεν αντιμνημόνια

σχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς με διαφάνεια και δικαιοσύνη.Μηδενική ανοχή στην διαφθορά.Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που δημιούργησε ανεξάρτητες αρχές όπως τον ΑΣΕΠ,την ΔΙΑΥΓΕΙΑ,την ηλεκτρονική διακυβέρνηση  γενικότερα.Δέν θα επιτραπεί σε κανέναν να ξαναπληγώσει την παράταξη,δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αμαυρώσει αυτή τη νέα και υγειή προσπάθεια που γίνεται με εκατοντάδες προοδευτικούς πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους,φρέσκα πρόσωπα με υψηλό ηθικό κεφάλαιο έτοιμοι να σηκώσουν την παράταξη για το καλό της πατρίδας.

Ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα δώσει βάρος στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την παραγωγή πλούτου με την δίκαιη κατανομή του, και την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων .Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με βασικούς πυλώνες την υγεία και την παιδεία. Να δώσουμε βάρος στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με σεβασμό στο περιβάλλον και βέβαια καλές συνθήκες δουλειάς για τον εργαζόμενο με αξιοπρεπείς μισθούς ικανούς για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Επιπλέον ένα δίκαιο και προοδευτικό φορολογικό σύστημα όπου θα πληρώνουν τα πολλά οι έχοντες πολλά και τα λίγα οι έχοντες λίγα.

Κλείνοντας, ήθελα να αναφερθώ στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών. Ένα  ερώτημα το οποίο μπαίνει εσκεμμένα μόνο στο ΠΑΣΟΚ ”ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΤΕ¨ και από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι επειδή θέλουν την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Πριν λίγο διάστημα προσπαθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας ταυτίσει με την ΝΔ για να προσεταιριστεί τους εξ’ αριστερών που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και τωρα η ΝΔ προσπαθεί να μας ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να προσεταιριστεί τους κεντρώους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά,όταν κάνουμε αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή όταν ψηφίζουμε κάτι που θεωρούμε σωστό δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε με την ΝΔ.

Για το ΠΑΣΟΚ ,τον Πρόεδρό του, το πολιτικό πρόγραμμα θα είναι το ευαγγέλιο το οποίο θα κρίνει ο Ελληνικός λαός .

Θέλουμε να μας δώσουν την δύναμη οι πολίτες με ένα ισχυρό ποσοστό ώστε την επόμενη μέρα να γίνει προγραμματική συμφωνία ώστε  να μπορέσουμε να  επιβάλουμε  τις θέσεις μας και με  κορμό την σοσιαλδημοκρατία να κυβερνηθεί η χώρα.

Καλό είναι λοιπόν οι δημοσιογράφοι να ρωτάνε τα πολιτικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους τι σκέφτονται να κάνουν προγραμματικά και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ με “ποιόν θα πάει” και τα υπόλοιπα μετά την λαϊκή ετυμηγορία…..

Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα συμπλήρωμα όπως θα το ήθελαν, αλλά μια παράταξη που ξανάρχεται δυναμικά και είναι έτοιμη να συμβάλει στο μέλλον της χώρας. 

 

Σταύρος Τζεδάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Ηρακλείου

Μέλος Κ.Π.Ε ΠΑΣΟΚ

Τα σχόλια είναι κλειστά.