Ειδησεογραφικό site

Προανακριτική Novartis: Ένταση και αγριάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό Πολάκη-Τζανακόπουλου

40

Σε μείζον πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται η προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, μετά την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από μέλη της επιτροπής.

Την εξαίρεση αποφάσισε χθες το βράδυ η πλειοψηφία της επιτροπής, αποτελούμενη από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισήμως δήλωσε, διά της Όλγας Γεροβασίλη, ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την κατάπτυστη. Ομως, η χθεσινή απόφαση δίνει επίσης την ευκαιρία σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να χρεώσει το κάθε κόμμα στον αντίπαλό του αντιδημοκρατικές αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές συμπεριφορές.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όταν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ στήριξαν την πρόταση να εξαιρεθούν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από μέλη, αφού έχουν προταθεί από τα δύο κόμματα για μάρτυρες στην υπόθεση που εξετάζει η προκαταρκτική.
Η οργισμένη αντίδραση εντός της επιτροπής δεν ήρθε ούτε από τον κ. Πολάκη ούτε από τον κ. Τζανακόπουλο, αλλά από τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος φωνάζοντας σε έξαλλη κατάσταση, με τις φωνές του να ακούγονται μέχρι τους διάδρομους έξω από την επιτροπή, έκανε λόγο για χουντοεπιτροπή.

«Ξεφτιλίζετε ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή. Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα! Να την κάνετε χουντοεπιτροπή. Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία, ντροπή σας!», ήταν οι φράσεις του, που προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι θύμισαν εμμέσως αλλά και ευθέως ότι τις κατηγορίες περί χούντας πριν από λίγο καιρό τις εκτόξευε εντός του Κοινοβουλίου η Χρυσή Αυγή.

«Η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί, με αυτά που λένε εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. Αλλα κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.