Ειδησεογραφικό site

Πώς θα πορευτεί το ΚΙΝΑΛ αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης

337

Σε περίπτωση που εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να ορίσει τον πρόεδρο της ΚΟ, καθώς ο ίδιος δεν είναι βουλευτής. Εκεί οι πληροφορίες διίστανται: Αρκετοί εκτιμούν ότι θα προτείνει τον Κώστα Σκανδαλίδη, ένα ιστορικό στέλεχος το οποίο είναι ενωτικό, διαθέτει εμπειρία κοινοβουλευτικών μαχών και μπορεί να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή β’ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στο πρόσωπό του θα μπορούσε να εκφραστεί η ανανέωση που επαγγέλλεται ο Ν. Ανδρουλάκης.

Αν επιλεγεί ο Κ. Σκανδαλίδης, ως πρόεδρος ΚΟ, μέχρι τις εθνικές εκλογές, τότε ο Μιχ. Κατρίνης θα αναβαθμιστεί σε α’ κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και β’ αναμένεται να οριστεί ένας από τους βουλευτές που στήριξαν Ανδρουλάκη, με το όνομα της Ευαγγελίας Λιακούλη να ακούγεται έντονα.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος «έκαψε» σήμερα για μια ακόμη φορά τα σενάρια που τον θέλουν να ορίζεται εκείνος πρόεδρος της ΚΟ, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θα είμαι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γιατί υπάρχουν πιο άξιοι συνάδελφοι από εμένα σε αυτή την προσπάθεια» είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο Μιχ. Κατρίνης σε δήλωσή του ήταν ξεκάθαρα υπέρ Ανδρουλάκη: «Κίνημα λαού για ανανέωση και αγώνα. Το μήνυμα των δημοκρατικών πολιτών ήταν ισχυρό και σαφές: Ανανέωση, συνέχεια, ενότητα» είπε, προσθέτοντας ότι «από σήμερα όλα είναι διαφορετικά. Η νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ», για να συμπληρώσει: «Από σήμερα αρχίζει μια μεγάλη πορεία για να συνομιλήσουμε με τους πολίτες που αναζητούν ελπίδα μέσα από μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για μια νέα μεγάλη αλλαγή. Την άλλη Κυριακή σφραγίζουμε τις εξελίξεις με τη συμμετοχή και την επιλογή μας. Θα είμαστε και πάλι όλοι παρόντες»

Τα σχόλια είναι κλειστά.