Ειδησεογραφικό site

Ποιες είναι οι 10 γυναίκες που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ

Δέκα γυναίκες εκλέγονται με τη «σημαία» του ΠΑΣΟΚ και εισέρχονται στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα- με τα 41 μέλη- υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δύο κυρίες εκλέχτηκαν στο λεκανοπέδιο, άλλες δύο στην Κρήτη, ενώ οι «πρωτάρες» είναι συνολικά τρεις. Συγκεκριμένα στη Βόρεια Αθήνα εκλέχτηκε η Μιλένα Αποστολάκη, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε τη μάχη, συμμετέχοντας σε ένα άκρως «ανταγωνιστικό» ψηφοδέλτιο. Η Νάντια Γιαννακοπούλου, μέχρι τώρα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πέτυχε την επανεκλογή της στη Δυτική Αθήνα.

milena09
Μιλένα Αποστολάκη

Την Κρήτη εκπροσωπούν με την είσοδό τους για πρώτη φορά στη βουλή, η επιχειρηματίας Ελένη Βατσινά από το Ηράκλειο και η μηχανολόγος-μηχανικός, Κατερίνα Σπυριδάκη από την εκλογική περιφέρεια Λασιθίου. Στη γενέτειρα του Νίκου Ανδρουλάκη και στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς συγκέντρωσε το 21,8% και πλησίασε το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέγραψε πτωτική τάση και ποσοστό 22,93%. Στο Λασίθι το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 21,5%.

vatsina87
Ελένη Βατσινά
nantia-giannakopoulou__1_
Νάντια Γιαννακοπούλου
spiridaki87
Κατερίνα Σπυριδάκη

Η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, Ευαγγελία Λιακούλη επανεκλέχτηκε στη Λάρισα, ενώ ισχυρή νίκη πέτυχε στην Εύβοια, η Κατερίνα Καζάνη- γιατρός από τις νεότερες γενιές που κατέβηκε για πρώτη φορά στη μάχη των εκλογών.

liakouli
Ευαγγελία Λιακούλη

Νεοεισερχόμενη στη βουλή και η Χριστίνα Σταρακά από την Αιτωλοακαρνανία, πρώην αντιπεριφερειάρχης στην περιοχή και υποψήφια Δήμαρχος στο Αγρίνιο. Στη Λακωνία, όπου εκλεγόταν επί χρόνια ο πατέρας της Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκλέχτηκε η δικηγόρος Νάγια Γρηγοράκου, στην Κόρινθο η συνάδελφός της Κατερίνα Ταγαρά– υποψήφια για πρώτη φορά, όπως και η Ραχήλ Αλεξανδρίδου που εκλέχτηκε στην Πέλλα.

staraka
Χριστίνα Σταρακά
nagia-grigorakou
Νάγια Γρηγοράκου
316112312_184244170856399_3828694070367771427_n
Κατερίνα Ταγαρά
raxhl-ekloges
Ραχήλ Αλεξανδρίδου

Τα σχόλια είναι κλειστά.