Ειδησεογραφικό site

ΠΟΕΔΗΝ: Περίεργα υποτονικός ο Πολάκης για το κύκλωμα των φαρμάκων

53

Τουλάχιστον «υποτονική αντιμετώπιση του σκανδάλου με την παράνομη διακίνηση ογκολογικών φαρμάκων (και μέσω του) Λαϊκού Νοσοκομείου από τον κατά άλλα λαλίστατο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη», διαπιστώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), δηλώνοντας παράλληλα πως «δεν είναι ανεκτός ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ζήτημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, και σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας την ενεργοποίηση της πειθαρχικής διαδικασίας για όλους τους εμπλεκόμενους. «Οφείλει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποκαλύψει όλα τα ονόματα των επίορκων υπαλλήλων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και κυρίως να μάθουμε τη χρονική περίοδο που εξελίχθηκε ή εξελίσσεται το σκάνδαλο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Ιδίως για τους εμπλεκόμενους τυχόν μέλη της η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως αναμένει την δημοσιοποίηση των ονομάτων προκειμένου να τους διαγράψει από μέλη της.

Θέτει επίσης η Ομοσπονδία και το ζήτημα της ευθύνης του επικεφαλής του δημόσιου νοσοκομείου, στην προκειμένη περίπτωση του Λαϊκού, που έχει την ευθύνη της οργάνωσης, του συντονισμού, του ελέγχου και της εύρυθμης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών. «Τι έκανε ο σημερινός αλλά και οι προηγούμενοι Διοικητές του Λαϊκού Νοσοκομείου και των άλλων Νοσοκομείων για να εμποδίσουν την δράση του κυκλώματος; Τι έκαναν για να περιορίσουν την ζημιά του Δημοσίου; Τι έπραξαν για να εμποδίσουν την κατ’ εξακολούθηση έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των καρκινοπαθών;» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Καταλογίζει δε στον νυν διοικητή του Λαϊκού η ΠΟΕΔΗΝ πως «το μόνο που έκανε ήταν να βγάζει αποφάσεις για να σταματάνε οι Ιατροί σοβαρά χειρουργεία σε καρκινοπαθείς λόγω έλλειψης χρημάτων και υλικών» και σε κάθε περίπτωση θέτει το ερώτημα «εάν πρέπει να αποπεμφθεί ο διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου από τον κ. Πολάκη ή όχι;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.